De NBF is er voor alle bowlers

woensdag 3 augustus 2022

Hoe fantastisch zou het zijn als elke sportclub iedereen met open armen ontvangt? Als NBF staan we voor een inclusieve sport, sport waar geen ruimte is voor uitsluiting op welke manier dan ook. Ook iedere transgender sporter moet kunnen sporten in het door hem/haar gewenste geslacht.

NOC*NSF heeft richtlijnen opgesteld zodat sportdeelname van transgenders mogelijk en prettig is. In de komende maanden zullen we binnen de NBF in gesprek gaan hoe we deze richtlijn eigen gaan maken. Wil je meepraten? Mail dan naar Manon van Esch via mvanesch@ntfu.nl

Manon is een collega vanuit Sportcluster Veenendaal, het samenwerkingsverband van de NBF met de Nederlandse Toerfiets Unie en de Nederlandse Onderwatersport Bond.


Misschien ook interessant...

We mogen weer, maar anders dan anders

Het is vandaag 1 september, traditioneel de start van het nieuwe bowlingseizoen! We zijn blij dat dit, ondanks dat coronavirus dat nog altijd aanwezig is, ook voor 2020-2021 het geval is. We mogen weer, maar voorlopig nog wel anders dan anders.

Dinsdag 19 januari: Het eerste online verenigingsoverleg van 2021

Maandag 11 januari hebben alle aangesloten verenigingen een uitnodiging ontvangen voor het volgende online verenigingsoverleg, op dinsdag 19 januari om 19.30 uur. Tijdens dit overleg gaan de besturen van verenigingen en de NBF o.a. met elkaar in gesprek over de actualiteiten rondom het coronavirus.

Team NL Bowling update: Selectie EK heren bekend

Zowel de U18- als de dames- en de herenselecties van Team NL Bowling zijn weer volop in voorbereiding op de komende Europese kampioenschappen in 2022. De selectie voor de EK heren is deze week bekend geworden.

De mondkapjesplicht tijdens het bowlen

De mondkapjesplicht geldt vanaf 1 december voor iedereen van 13 jaar en ouder die zich begeeft in alle publieke binnenruimtes, zoals binnensportaccommodaties. Deze verplichting geldt in eerste instantie voor drie maanden. In dit artikel lichten we toe welke gevolgen het heeft voor het beoefenen van de bowlingsport.