Mike Bergmann derde tijdens EBT-stop Tilburg

zondag 25 juni 2023

Het Valcke Bronzen Schietspoel Toernooi 2023, de enige Nederlandse stop in de European Bowling Tour (EBT), is gewonnen door de Zweed Robin Ilhammar. Mike Bergmann was de beste Nederlander, hij werd knap derde.

Week lang topbowlen in Tilburg
Het toernooi startte op zondag 18 juni en werd een week later afgesloten met de finales. Via verschillende finalerondes wisten vier spelers zich te plaatsen voor de laatste ronde: final step 5. Hierin werden twee games gebowld. Met 502 presteerde Ilhammar het beste en zo ging hij er met de hoofdprijs van 6.000 euro vandoor. Hij bleef zijn landgenoot Kim Bolleby voor, hij bowlde 458. Met 424 eindigde Bergmann op de derde plek, waarmee hij de beste Nederlander was in Tilburg. De Top 4 werd compleet gemaakt door Victor Gundersen uit Denemarken.

In totaal kon de organisatie een prijzenpot van 50.000 euro verdelen onder de deelnemers. Andere Nederlanders die het tot de finaledag schopten waren Jord van Weeren (8e), Vince van der Loo (14e), Nick de Gelder (22e), Bart van Beers (26e), Michell Stinissen (32e) en Jeroen van der Heide (35e).