ODIN Sportswear

Het begon met de wens een shirt te ontwerpen voor de deelnemers van een toernooi, waarbij alle opbrengsten naar het goede doel gingen. Het gevoel dat ontstond bij het zien van alle spelers in het zelf gecreëerde shirt smaakte naar meer. Nog geen 10 jaar later levert ODIN Sportswear customized kleding aan bowlers in heel Europa. We zijn trots om ODIN Sportswear sinds 2021 onze official supplier te noemen. We zijn blij met opnieuw een partner uit de bowlingsport.

De slogan Feel Good Perform Better sluit natuurlijk naadloos aan bij Team NL Bowling, waarmee we internationaal mee willen blijven doen om de prijzen. Daarnaast biedt ODIN Sportswear ons de kans om onze vrijwilligers en de deelnemers van onze evenementen te kleden naar ieder event.

Benieuwd wat ODIN Sportswear jou en jouw vereniging te bieden heeft? Neem dan een kijkje op www.odinsportswear.com en grijp die kans om binnenkort in een nieuwe, mooie outfit op de baan te verschijnen.

Lanetalk AB

Het Zweedse Lanetalk AB biedt met de mobiele applicatie Lanetalk de mogelijkheid om mee te doen aan wedstrijden en uitdagingen, waar en wanneer jij maar wilt. Het doel is daarbij te kunnen spelen tegen andere bowlers over de hele wereld.

De toekomstvisie van Lanetalk sluit aan op die van de NBF, waarbij we de bowlingsport voor iedereen toegankelijk én aantrekkelijk willen maken. Sinds 2019 is Lanetalk Official Scoringpartner van de NBF en werken we samen aan uitbreiding van het aantal speellocaties in Nederland en het aantal gebruikers. In 2020 vond de eerste gezamenlijke challenge plaats.

Ook bowlen via Lanetalk in jouw bowlingcentrum? Bezoek de website lanetalk.com en vind er meer informatie voor zowel bowlers als centra.

TEAMKPN Sportfonds

Het TEAMKPN Sportfonds ondersteunt onze Team NL Bowling heren in 2023 op jacht naar nieuw succes. Het TEAMKPN Sportfonds is een organisatie die nationale ploegen unieke prestaties helpt mogelijk te maken. Die unieke prestatie is door de bowlers afgelopen jaar geleverd, nu is het zaak om te laten zien dat Nederland structureel bij de top van Europa hoort.

“Na het behalen van de Europese titel eerder dit jaar, bleek dat hier een jonge ambitieuze groep goed aan de weg aan het timmeren is in een niet altijd op waarde geschatte sport. In de aanvraag kwam goed naar voren dat er een programma wordt neergezet om een vervolg te geven aan de behaalde titel. Het TEAMKPN Sportfonds wil dit graag mogelijk maken”, aldus Ed Bontrop, manager en bestuurslid van het TEAMKPN Sportfonds.

Bezoek de website teamkpnsportfonds.nl voor meer informatie.

Nederlandse Loterij

Nederlandse Loterij is de naam achter zeven bekende kansspelen: Staatsloterij, Lotto, Eurojackpot, Miljoenenspel, Lucky Day, Krasloten en TOTO. De missie van NLO is bijdragen aan een gelukkig, gezond en sportief Nederland. Naast het uitkeren van prijzengeld, investeert Nederlandse Loterij vrijwel het gehele resultaat in de Nederlandse sport via NOC*NSF, in 18 goede doelen op het gebied van gezondheid, beweging en welzijn en in de Nederlandse samenleving via het ministerie van Financiën.

Arjan de Vries, directeur NBF, bedankt de Nederlandse Loterij namens alle bowlers en leden van de NBF: "Voor ons is dit geld van groot belang. De structurele subsidie maakt een betaalbaar lidmaatschap mogelijk. Daar profiteren we allemaal van."

Meer weten over de Nederlandse Loterij of zelf eens kans maken op een mooie prijs? Ga dan naar www.nederlandseloterij.nl.

Sportprijzenkampioen.nl

Sport is plezier, sport is gezond, sport is samenwerken, maar sport is ook strijden om de prijzen. En wanneer je een wedstrijd of toernooi wint, wil je daar een mooie herinnering bij ontvangen in de vorm van een beker of medaille. In Sportprijzenkampioen.nl hebben wij een partner gevonden die ons keuze biedt uit een ruim assortiment aan sportprijzen en meedenkt met onze evenementen. We zijn dan ook blij met de samenwerking die we hebben met Sportprijzenkampioen.nl.

Ook NBF-verenigingen en leden kunnen profiteren van deze samenwerking. Bij bestelling van sportprijzen op sportprijzenkampioen.nl ontvang je 5% korting op de al zeer scherpe prijzen. Daarvoor moet je 2 dingen doen:
1. Vermeld "Nederlandse Bowling Federatie" in het opmerkingenveld. 
2. Kies bij de betaling voor 'directe overschrijving', dan wordt de bestelling direct verwerkt en ontvang je vanuit onze partner een factuur, waarin de korting verwerkt is. Je hoeft dus niet direct aan de betaling te voldoen, zoals op de website vermeld staat. Dat geldt voor andere klanten.

Mocht je in de buurt zijn, dan kun je overigens ook de winkel bezoeken: Dirk Snip Sportprijzen/Sportprijzenkampioen.nl, Middenweg 597 te Heerhugowaard.

Bowltech

Bowltech is een internationale groothandel in (sport)bowlingartikelen en daarnaast actief op het gebied van aanleg en onderhoud van bowlingbanen en bowlingequipment. Binnen de nichemarkt van bowling is Bowltech een toonaangevende speler en binnen Europa is het de enige daadwerkelijke “bowling-one-stop-shop” die er is.

De Bowltech Groep heeft vestigingen in Nederland (hoofdkantoor), België, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Zweden, Denemarken, Noorwegen en Frankrijk en een team van meer dan 70 toegewijde medewerkers om hun klanten te ondersteunen en Bowltech’s leidende marktpositie te verstevigen.

Bowltech is distributeur van o.a. de volgende toonaangevende merken in de bowlingwereld: Kegel, QubicaAMF, Storm, Roto Grip, 900 Global, ProBowl, Dexter en Twister. Op basis van branche-specifieke expertise en oprechte passie voor innovatie zal Bowltech samen met zijn leveranciers de allerbeste producten aan bowling centra, pro shops en bowlers aanbieden. En dat met maar één oprecht doel voor ogen: de allerbeste bowling belevenis creëren voor iedereen.

Koepelorganisaties

De NBF is aangesloten bij drie koepelorganisaties. Dit betekent dat alle leden van de NBF ook vertegenwoordigd zijn door deze organisaties, die zich zowel in Nederland als in de rest van de wereld inzetten voor de (bowling)sport.

NOC*NSF is de koepelorganisatie van de Nederlandse sport. Zoals wij bowlingverenigingen ondersteunen, ontvangen wij als sportbond ondersteuning van NOC*NSF met betrekking tot allerlei onderwerpen. Als erkende sportbond is het niet meer dan vanzelfsprekend om aangesloten te zijn bij NOC*NSF. Samen met NOC*NSF zetten we ons in voor een vitaat, sociaal, ambitieus en trots Nederland.

Kijk voor meer informatie op www.nocnsf.nl

De NBF is tevens aangesloten bij de European Bowling Federation (EBF). De EBF is de overkoepelde bowling federatie voor Europese bonden. Samen met de EBF werken we aan de georganiseerde bowlingsport op ons continent, onze opleidingen voor trainers zijn EBF-gecertificeerd en wij nemen met Team NL Bowling deel aan de Europese kampioenschappen die door de EBF georganiseerd worden. Daarnaast ziet de EBF toe op diverse Europese tours en toernooien, waar veel van onze leden aan deelnemen.

Kijk voor meer informatie op europeanbowling.sport

Tot slot is de NBF ook aangesloten bij de International Bowling Federation (IBF). De IBF is de overkoepelde federatie voor alle bowling bonden in de wereld. De IBF is verantwoordelijk voor het sportreglement en organiseert jaarlijks Wereldkampioenschappen. Daarnaast zet de IBF zich in voor de mondiale promotie van de sport, waarbij de Olympische droom nooit wordt opgegeven.

Kijk voor meer informatie op bowling.sport