Team NL Bowling

Team NL Bowling heeft een rijke historie! Zo won Irene Franzen in 1987 de World Cup in Maleisië, verbaasden onze heren in 1995 de hele wereld door maar liefst drie keer goud winnen tijdens de WK in Amerika, wonnen onze meisjes in 2006 goud op de WK Jeugd en maakte Sophie van der Meer in 2012 ons feest rondom het 50-jarig bestaan van de NBF compleet door in een vol Efteling theater voor de camera's van Eurosport Europees kampioen te worden! En dan slaan we nog vele mooie prestaties over.

Ondanks dat er sinds 2012 geen (financiële) ondersteuning meer is vanuit NOC*NSF, hebben we sindsdien toch aan vele WK's en EK's kunnen deelnemen. En niet zonder succes: sinds 2014 hebben wij o.a. 8x goud gewonnen, met absoluut hoogtepunt de gouden medaille van Xander van Mazijk, tijdens de WK 2017 in Las Vegas.

Medailles die niet alleen gehaald worden door de spelers, er zit vaak een heel verhaal achter iedere medaille. De voorzitter van de vereniging die onze speler ooit enthousiast maakte voor het spelletje. De trainer die onze speler de fijne kneepjes van de sport leerde en bleef uitdagen om steeds beter te worden! De ouders en verzorgers van de spelers die een grenzeloze bereidheid hebben om hun kinderen overal naar toe te rijden en hun eigen vakanties aan de kant te schuiven om de ontwikkeling van hun kind mogelijk te maken. Al die bowlingondernemers die bereid zijn om op zaterdagochtend de deuren voor ons te openen, zodat wij rustig kunnen trainen voordat het immer populaire discobowlen begint. En wat te denken van onze bondscoaches, die zich naast hun drukke banen ongelimiteerd inzetten om selecties te formeren waarmee we Nederland op een waardige manier de strijd aan kan gaan met de wereldtop!

Al die inzet leverde ons naast medailles ook veel fans op. Fans die ons volgen via Facebook, Instagram en Twitter en ons iedere keer ontzettend veel support geven!! Het zette ons ook regelmatig in de picture. In heel het land verschenen mooie artikelen over onze sport en Nederlands team. Nationale televisie wilde kennis maken met Team NL Bowling, van NOS tot Zappsport en van SBS6 tot RTL. Sinds 2021 betreden wij die schijnwerpers in de kleding van ODIN Sportswear. Dankzij het vertrouwen van onze officiële kledingpartner weten we ons nog jaren verzekerd van hoogwaardige kleding waarmee we ons met trots in die schijnwerpers kunnen vertonen.

En dat is ons doel: Onze huidige talenten de kans geven te dromen over deelname aan een EK of WK en daar nog jaren te strijden op het hoogste podium en sportieve successen beleven!

Aanhaken, als partner, vriend, sponsor of fan? Stuur ons een mail!

Volg Team NL Bowling