WBTR

Op 1 juli 2021 is de Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR) ingegaan. 

Wat houdt de WBTR in?
In het kort gaat deze wet over:

  • Persoonlijke hoofdelijke aansprakelijkheid van sportbestuurders.
  • Afspraken over bestuurlijke zaken omtrent stemrecht, belet, toezicht en financieel bestuur.
  • Veel gemaakte afspraken moeten statutair via de notaris vastgelegd gaan worden.
Wil je meer over de WBTR weten, kijk dan dit webinar van NOC*NSF. De NBF houdt ook alles voor de aangesloten verenigingen in de gaten en informeert hen zodra er meer bekend is over zaken die opgepakt moet worden. Op deze pagina worden updates verzameld.

Voor meer informatie, neem contact met ons via José Verberk.

Verhelderende online informatiebijeenkomsten

Omdat er veel vragen bij onze bestuurders leven hebben we dinsdag 9 en donderdag 11 maart een online informatieavond onder leiding van Jeroen Bedaux georganiseerd. Jeroen is advocaat en gespecialiseerd in onder andere bestuurdersaansprakelijkheid. Tijdens deze avond heeft hij de aanwezige bestuurders meer over de wet WBTR uitgelegd, wat dit betekent voor bestuurders en welke stappen je moet zetten om aan deze wet te voldoen.

De online bijeenkomst is opgenomen en de video kan je hieronder terugkijken. Ook de presentatie kun je downloaden, deze vind je hier. Veel bestuurders vonden het een waardevolle avond dus doe er je voordeel mee!

Veel gestelde vragen

Heb je een vraag over de WBTR? Wij hebben de meeste gestelde vragen voor je verzameld in deze FAQ. Staat je vraag er toch niet bij? Stuur dan een mailtje naar José Verberk.