European Men Championships 2023

In juni 2023 werden de Europese Men Championships (EMC) georganiseerd in Wittelsheim, Frankrijk. Dit EMC is een historische mijlpaal geworden voor TeamNL Bowling. Nog nooit eerder was een Nederlands herenteam zo succesvol op een Europees Kampioenschap. Het team, bestaande uit Nick de Gelder, Jeffrey van de Wakker, Jord van Weeren, Mark Jacobs, Mike Bergmann en Mitchell Stinissen, onder leiding van coaches Menno van den Heuvel en Ron van den Bogaard, heeft in totaal vier medailles gewonnen.

De Evenementen

Tijdens het EMC werden er vier evenementen gespeeld: Singles, Doubles, Trios en Teams. Het toernooi werd afgesloten met het Masters Event, waar de top 24 bowlers over alle evenementen nog een laatste keer in actie kwamen.

Goud in het Team Event 2022

In juni 2022 wist het Nederlandse herenteam al goud te winnen in het Team Event. Dit succes was een voorbode van de glorie die zou volgen in 2023, waar het team een nog indrukwekkendere prestatie neerzette.

Vier Medailles in 2023

In juni 2023 bleek het Nederlandse team nog succesvoller, met in totaal vier medailles. Hieronder een overzicht van de behaalde prestaties:

• Gouden Medaille in de Singles: Van Weeren opende het toernooi ijzersterk met een gouden medaille in het Singles Event.
  • Bronzen Medaille in de Doubles: Samen met Mark Jacobs behaalde Van Weeren een bronzen medaille in het Doubles Event.
  • Bronzen Medaille in het Team Event: Het team wist gezamenlijk een bronzen medaille binnen te slepen in het Team Event.
  • Gouden Medaille in het Masters Event: Van Weeren sloot het toernooi spectaculair af met een perfect game in de finale van het Masters Event, waarmee hij zijn tweede gouden medaille van het kampioenschap won.
Jord van Weeren was met zijn twee individuele gouden medailles de uitblinker van het Europees Kampioenschap.

Het EMC 2023 in Frankrijk zal herinnerd worden als een van de meest succesvolle toernooien in de geschiedenis van het Nederlandse bowlen. Met vier medailles en talrijke indrukwekkende prestaties heeft TeamNLBowling laten zien tot de absolute top van Europa te behoren. De toekomst ziet er rooskleurig uit voor het Nederlandse herenteam, en we kijken uit naar meer schitterende prestaties in de komende jaren.

Gefeliciteerd aan het hele team en hun coaches voor deze fantastische prestatie!