50+ Bowlen voor oude mensen? Natuurlijk niet!

We krijgen er als het goed is allemaal mee te maken, die dag waarop je zomaar bij de 50+'ers hoort. Veel mensen ontkennen het nog een tijdje, maar op een gegeven moment valt het niet meer te ontwijken, je hoort ook bij de grootste groep bowlers, de 50+'ers.

Sommige onder jullie doen al langer mee met de 50+ evenementen, maar voor iedereen die dit jaar 50 wordt mag ook dit seizoen mee gaan doen met de 50+ evenementen die onder andere door de European Senior Bowlers Committee Nederland, kort gezegd ESBC Nederland, worden georganiseerd. En dat zijn er nogal wat! Er gaat een hele nieuwe bowlingwereld voor je open met het bereiken van deze leeftijd. Voor alle andere 50+ die nog nooit hebben meegedaan aan deze evenementen zijn deze toernooien natuurlijk ook toegankelijk. En heb je al wel eens meegedaan, dan hopen we jullie natuurlijk ook dit seizoen weer te ontmoeten tijdens één van onze evenementen.

Even wat misverstanden uit de weg helpen:

  1. 50+'ers en dus ook jijzelf zitten allang niet meer achter de spreekwoordelijke geraniums en zijn niet oud.
  2. Je moet op een 50+ toernooi minstens zoveel gooien als op ieder ander toernooi om in de finale te komen.
  3. Er lopen niet alleen maar oude mensen bij het 50+ bowlen, er zijn veel jonge 50+'ers die aan deze toernooien meedoen. Er zijn zelfs veel toernooien die een scratchfinale aan hun toernooi hebben toegevoegd om aan de wensen van deze jonge 50+'ers tegemoet te komen.
  4. De 50+ toernooien gaan bijna altijd door en hebben veel inschrijvingen.
  5. 50+ bowlen is fanatiek, sportief en daarbij ook sociaal.
Alle reden dus om maar eens te gaan kijken bij die evenementen.

Over welke evenementen hebben we het dan?
ESBC Nederland organiseert in opdracht van de NBF het NK 50+ scratch, het NK 50+ handicap en het NK 50+ dubbel. Verder organiseert ESBC Nederland de Master Tour 50+. Hierbij zijn, buiten de drie eerdergenoemde NK's, diverse 50+ toernooien aangesloten. Aan het eind van het seizoen is er de Master Tour Finale en is de 50+ bowler en bowlster van het jaar bekend

Wanneer je hebt deelgenomen aan een van de NK's mag je ook deelnemen aan de ESBC kampioenschappen in Europa, die vinden ieder jaar plaats in de laatste week van juni in een Europese stad. Hieraan doen gemiddeld 1.000 50+ bowlers mee uit heel Europa.

Verder organiseert ESBC Nederland de kwalificatietrajecten voor de World Senior Championships (WSrC) en de European Senior Championships (ESrC) die elk om het jaar plaatsvinden.

Er is dus genoeg te doen op bowlinggebied als je 50+ bent!

Voor uitgebreide informatie over de evenementen die ESBC organiseert ga je naar de website: www.esbcnederland.nl. Voor alle data wanneer deze evenementen plaatsvinden kan je kijken op de volgende link.

Zien we je binnenkort bij een van onze evenementen?
Ben je enthousiast geworden of neem je al deel aan 50+ evenementen? Weet je dan dat je ESBC Nederland sinds kort kunt steunen door deel te nemen aan de VriendenLoterij en Recreatiestichting ESBC Nederland (nr.11.11.7) als je goede doel aan te wijzen? Heb je al een lot dan kun je je goede doel om laten zetten door naar de ledenservice van de VriendenLoterij te bellen (088-020 1020).