Bowlen voor mensen met een auditieve beperking

Dat bowlen de sport voor iedereen is bewijzen ook vele mensen met auditieve problemen. Het bowlen voor doven, het zgn. D-bowlen, wordt al jaren georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Doven Sport Bond (KNDSB). Zij organiseren toernooien, leagues en verzorgen de uitzending van een nationale selectie naar internationale kampioenschappen voor doven en slechthorenden.

Per 1 september 2020 valt de organisatie van het D-bowlen onder de vlag van de NBF, met uitzondering van uitzendingen naar internationale evenementen. Als NBF gaan wij de samenwerking met de KNDSB aan om elkaar te versterken in de organisatie van en communicatie rondom evenementen. Daarnaast zetten we ons in om bewustwording te creëren dat bowlen voor doven en slechthorenden een mooie sport is én dat het met enkele aanpassingen heel goed georganiseerd kan worden in combinatie met bowlen voor horende bowlers.

Op deze pagina vind je meer informatie over de KNDSB en worden diverse activiteiten gedeeld. Heb jij een auditieve beperking en is bowlen ook jouw favoriete sport? Ga dan snel naar de website van de KNDSB en ga eens langs bij één van de dovenclubs in Nederland.

KNDSB

De Koninklijke Nederlandse Doven Sport Bond zet zich al vele jaren in voor de dovensport in Nederland. Van de diverse sporttakken die onder de vlag van de KNDSB worden georganiseerd is de bowlingsport één van de populairste.

Via onderstaande link kom je direct op de bowlingpagina van de KNDSB uit. Neem zeker eens een kijkje op de website.

> Website KNDSB, afdeling bowlen

Ongehoord Sportief

Ongehoord Sportief is een samenwerkingsverband tussen partijen uit de sport (Gehandicaptensport Nederland en de KNDSB) en partijen met expertise over de doelgroep auditieve beperking. Klik op onderstaand logo voor meer informatie.