European Women Championships

Na een succesvol Europees Kampioenschap (EMC) voor de heren in 2023, reisde ons damesteam in 2024 af naar Wittelsheim, Frankrijk, voor de European Women Championschips (EWC). Het damesteam werd dit jaar ondersteund door TeamKPN Sportfonds.

De begeleidingsstaf van dit jaar werd versterkt door Nicole Sanders, een oud-medaillewinnares, en Harry Sanders. Edwin ten Brink begeleidde het team voor de tweede keer. Het damesteam bestond uit: Beaudine Kriele, Beejée Westerdijk, Denise Blankenzee, Femke Postma, Melissa Sorber (debutante) en Samantha Greiner.

Tijdens het kampioenschap speelden de dames in vier evenementen: het Singles event, het Doubles event, het Trios event en het Team event. Het kampioenschap werd afgesloten met de Masters.

Singles Event

In het Singles Event was Femke Postma de best presterende Nederlandse, zij eindigde op de 22e plek met een totaalscore van 1227 over 6 games. Andere resultaten waren:

• Beaudine Kriele: 27e plek met 1208/6
  • Denise Blankenzee: 29e plek met 1206/6
  • Beejée Westerdijk: 41e plek met 1160/6
  • Melissa Sorber: 46e plek met 1152/6
  • Samantha Greiner: 75e plek met 1071/6

Doubles Event: Brons voor Nederland

Het hoogtepunt van het toernooi voor TeamNL Bowling was de bronzen medaille in het Doubles Event. Beaudine Kriele en Denise Blankenzee vormden een sterk duo en wisten een prachtige prestatie neer te zetten.

Trios Event

In het Trios Event wisten de dames de goede lijn niet door te trekken, maar lieten desondanks prima games zien wat resulteerde in respectabele resultaten:

• Beejée Westerdijk, Melissa Sorber en Samantha Greiner: 9e plaats met een teamgemiddelde van 201,6
  • Beaudine Kriele, Denise Blankenzee en Femke Postma: 15e plaats met een teamgemiddelde van 197,8

Team Event

Het Nederlandse damesteam, dat in Aalborg een bronzen medaille had gewonnen, ervaarde dit kampioenschap meer moeilijkheden. Ondanks een uitdagende start vochten de dames zich gedurende het toernooi naar boven. Uiteindelijk eindigde het team met een totaalscore van 5938 op een respectabele zevende plaats.

Masters Event

Het kampioenschap werd afgesloten met het Masters Event, waar de top 16 bowlers nog een laatste keer in actie kwamen. Beaudine Kriele was de enige Nederlandse die zich hiervoor wist te plaatsen, wat getuigt van haar constante prestaties tijdens het toernooi.

Gefeliciteerd aan alle spelers en begeleiders voor hun harde werk en toewijding!