Opleiding tot Bowlingtrainer

Een trainer neemt een belangrijke plaats in de bowlingsport in. Een trainer heeft snel contact met potentiële en nieuwe leden binnen een vereniging of is vaak aanwezig tijdens kennismakingsactiviteiten. Een trainer heeft veel invloed op het besluit van de sporter om wel of niet definitief voor de bowlingsport te kiezen. Wanneer een sporter voor de bowlingsport kiest is het de taak van o.a. de trainer om de sporter enthousiast te houden voor de sport. Dit kan door te enthousiasmeren en door de sporter continu uit te dagen zichzelf te verbeteren.

De Nederlandse Bowling Federatie heeft veel waardering voor een ieder die zich inzet als bowlingtrainer, al is het maar één uur per week, op alle niveaus in de bowlingsport. Om de hoeveelheid trainers en hun deskundigheid te bevorderen biedt de NBF al jarenlang opleidingen en bijscholingen aan. Tijdens de trainersopleidingen maakt de cursist kennis met het ‘vak' trainer. De cursist ontvangt handvatten en hij of zij doet kennis op, waar tijdens de trainingen op de baan mee aan de slag wordt gegaan.

Seizoen 2023-2024
In het seizoen 2023-2024 biedt de NBF twee trainersgerichte opleidingen aan: NBF basisbegeleider en de gecombineerde NBF / EBF opleiding op niveau 1. Bij voldoende animo wordt ook de Level II opleiding aangeboden.

Ga voor meer informatie naar de brochure, onderaan deze pagina. 

Heb je na het lezen van de opleidingsbrochure nog vragen, stuur dan een mail naar NBF-coördinator opleidingen, Ben van Spronsen via opleidingen@nbfbowlen.nl.

We zien je inschrijving voor één van onze opleidingen graag tegemoet! Aanmelden kan via onderstaand online inschrijfformulier.

Download hier de Opleidingsbrochure 2023-2024

Klik op onderstaande button om je online in te schrijven

Opleidingsdocenten

Ben van Spronsen Wendy Haak

Contact

Inhoudelijke vragen:
Ben van Spronsen
06 - 53 71 12 42
opleidingen@nbfbowlen.nl