Opleiding tot wedstrijdleider

Om de bowlingsport te kunnen beoefenen zijn er wedstrijdleiders nodig. Deze mannen en vrouwen leiden de wedstrijden en toernooien letterlijk en figuurlijk in goede banen. Als wedstrijdleider sta je middenin de wedstrijd en draag je veel verantwoordelijkheid. De NBF is altijd op zoek naar nieuwe wedstrijdleiders. Om hen met een goed gevoel de baan op te sturen, biedt de NBF een speciale opleiding aan voor wedstrijdleiders. Na het volgen van de opleiding kan de cursist wedstrijden van de nationale leagues leiden, maar ook binnen de eigen vereniging.

Seizoen 2023-2024
In onze huidige opleiding vormen leiderschap en communicatie de rode draad naast de belangrijkste regels van het sportreglement. Komend seizoen gaan we deze opleding weer geven. Afgelopen jaren is er een tekort aan wedstrijdleiders ontstaan en daarom is vanaf het seizoen 2017-2018 een bestaande regel weer in ere hersteld dat bij opgaaf van een nationale league team er ook een wedstrijdleider door de vereniging moet worden opgegeven. Heeft de vereniging zelf geen wedstrijdleider, dan worden de kosten voor de inzet van een externe wedstrijdleider (50 euro) in rekening gebracht bij de vereniging.

Opleidingsplaats(en)
De opleiding wordt bij voldoende deelname van minimaal 9 cursisten in ieder geval in Veenendaal gegeven. Bij opgaaf van minimaal 8 deelnemers uit regio Noord en/of regio Zuid wordt er op de geplande data ook een opleiding in deze regio gegeven. Er wordt dan nog bekeken in welk bowlingcentrum in deze regio's de opleiding gehouden kan worden. De examendag wordt gezamenlijk gehouden.

Meer informatie over de opleiding is te vinden in de brochure, die je hier onder vindt.

Interesse om deel te nemen of eerst nog behoefte aan meer informatie? Stuur een e-mail naar opleidingen@nbfbowlen.nl met je vragen / opmerkingen.

Klik op onderstaande button om je online in te schrijven

Opleidingsdocenten

Ben van Spronsen Wendy Haak

Contact

Voor meer informatie over de Bowling Academy:
Ben van Spronsen
opleidingen@nbfbowlen.nl
06 53 71 12 42