Terugblik NK 50+ Handicap

woensdag 18 oktober 2023

Begin oktober werden in Tilburg de Nederlandse kampioenschappen 50+ Handicap gespeeld. We blikken graag nog terug op deze kampioenschappen en de nieuwe kampioenen.

Zes nieuwe kampioenen
Gedurende het seizoen worden drie Nederlandse kampioenschappen georganiseerd voor NBF-leden van 50 jaar en ouder: Handicap, Scratch en Dubbel. Begin oktober stonden de NK 50+ Handicap op het programma. Tijdens deze kampioenschappen wordt in drie leeftijdscategorieën gestreden om de nationale titels: A (50-57 jaar), B (58-64 jaar) en C (65 jaar en ouder).

Alle deelnemers speelden 5 games voorronde, waarna de top per klasse nog eens 5 finalegames gooide. Total pinfall na de 10 games betekende de eindstand. Bij de dames ging de titel in de A-klasse naar Debbie Zwart, zij bleef Diana Stok en Lordjena Abear ruim voor. Kitty van der Meer was in de B-klasse de beste, gevolgd door Marja van Dijk-Uittenbogaard en Yolanda Schouten. In de C-klasse ging de titel naar Riet Mica. Zij hield 15 pins voorsprong op nummer twee Nicolette Ista. Gre van de Velden won het brons.

Bij de heren werd de A-klasse gewonnen door Herman Schotte, hij versloeg o.a. Joost Duivenvoorden en Paul Druyts, die het zilver en brons wonnen. In de B-klasse was Ron van den Bogaard overtuigend de beste, getuige de voorsprong van ruim 150 pins op nummer twee Gerrit Lodeweges. Brons was er voor Jurgen Laermans. Last but not least: Tini van Dorst, deze zomer al succesvol in de ISBT, won de titel in de C-klasse, voor Nilco Mercera en Wil Holla.

Ga naar esbcnederland.nl voor een overzicht van alle uitslagen.
Klik hier voor meer foto's van de prijsuitreiking. 
Foto: Alle prijswinnaars (klik voor vergroting © Gerrit Lodeweges)

Misschien ook interessant...