Scheffer derde tijdens YET-stop Ierland

maandag 4 november 2019

Tijdens het Junior Irish Open 2019, stop 3 van de Youth Euro Trophy, is jeugdinternational Milan Scheffer derde geworden bij de U16. Nog vier Nederlanders kwamen in Dublin in actie.

Tijdens het Junior Irish Open 2019, stop 3 van de Youth Euro Trophy, is jeugdinternational Milan Scheffer derde geworden bij de U16. Nog vier Nederlanders kwamen in Dublin in actie.

Brons voor Scheffer
Greep hij een week eerder in België nog net naast de medailles, dit keer kwam de 15-jarige Scheffer wel tot de laatste ronde waarin de medailles verdeeld werden. Daarvoor moest hij eerst de voorrondes doorkomen waarin alle deelnemers zes games gooiden. Dat ging hem goed af, want met 1351/6 plaatste hij zich als tweede voor de 2e ronde in een deelnemersveld van 24 jongens.

In de 2e ronden stonden nog eens drie games op het programma, waarbij de top 4 zich voor de Round Robin finale zou plaatsen. Hierin gooide Scheffer 539/3, waardoor hij één plekje zakte, maar nog steeds voldoende had gescoord voor een plek bij de laatste 4.

Scheffer won in de finaleronde twee van zijn drie wedstrijden, maar kon geen plek meer stijgen. Robin Llhammar uit Zweden won het goud, Sean Staines uit Ierland het zilver en brons was er dus voor Scheffer!

Meer top 10 plekken
In de U19 kwam Kim ter Bruggen in actie. Zij plaatste zich met 1021/6 als 10e voor de 2e ronde en dat was na nog drie games ook haar eindranking: de 10e plek. Bij de jongens kwam Vincent Vluggen bij de U19 in actie. Ook hij plaatste zich als 10e voor de 2e ronde, met 1198/6, en ook hij stond na nog eens drie games nog steeds op de 10e plek!

In de mixed categorie U24 kwam Jochem van Sabben in actie. Ook hij bereikte de 2e ronde, waarin de oud-winnaar van het toernooi nog wist te klimmen van plek 12 naar plek 9, wat zijn eindklassering was.

Klik hier voor een overzicht van alle uitslagen.

De Youth Euro Trophy wordt vervolgd in Frankrijk, waar 22, 23 en 24 november het 22e Jeff de Bruges toernooi wordt gespeeld. Klik hier voor meer informatie over de YET 2019-2020.

Foto: Milan Scheffer, derde van rechts, met de top 6 in zijn klasse.

Misschien ook interessant...

Definitief streep door seizoen Nationale Trio Leagues

Eerder hebben we gecommuniceerd uiterlijk 1 december een besluit te nemen over doorgang van de Nationale Trio Leagues. Besloten is om dit seizoen niet door te laten gaan en de huidige indeling door te schuiven naar september 2021 voor het nieuwe seizoen 2021-2022.

Terug van weggeweest: Dag der Kampioenen

Na twee jaar van afwezigheid, organiseren we van 20 augustus t/m 4 september weer de Dag der Kampioenen! Alle kampioenen van 2020, 2021 en 2022 kunnen zich aanmelden voor hét evenement om het huidige seizoen af te sluiten en het nieuwe seizoen te openen! 

Verkiezing Club van het Jaar 2021: Doe mee en laat jullie veerkracht zien

Ben je ook trots op de veerkracht die jouw sport- of cultuurvereniging het afgelopen jaar heeft laten zien? Doe dan mee aan de verkiezing ‘Club van het Jaar 2021' en geef jouw vereniging de erkenning en waardering die het verdient.

NBF doet mee aan actie Play Unified op de club

Begin 2022 lanceert Special Olympics Nederland ‘Play Unified op de club’ en wij als sportbond steunen deze campagne van harte. Een landelijke campagne om sporters met en zonder verstandelijke beperking samen te laten sporten.