Gaaf initiatief: de Eindhovense BV maakt jeugdleague online af
Om de jeugd van de vereniging ook in deze bizarre tijden betrokken te houden, organiseert de Eindhovense BV een online league, waarmee het seizoen afgemaakt wordt. "Omdat het er naar uitziet dat er langere tijd niet gebowld kan worden, willen we onze jeugd spelers toch betrokken houden bij de vereniging, het onderling contact tussen de leden te houden en om ze in deze tijd iets leuks te bieden."
Om de jeugd van de vereniging ook in deze bizarre tijden betrokken te houden, organiseert de Eindhovense BV een online league, waarmee het seizoen afgemaakt wordt. Om de wedstrijden te spelen wordt gebruik gemaakt van de app 'My Bowling 3D', die beschikbaar is voor smartphones.
We spraken over dit gave initiatief met Gert van Spelde, bestuurslid jeugdzaken bij de Eindhovense BV:
Waarom hebben jullie dit initiatief genomen?
Gert: Omdat het er naar uitziet dat er langere tijd niet gebowld kan worden, willen we onze jeugd spelers toch betrokken houden bij de vereniging, het onderling contact tussen de leden te houden en om ze in deze tijd iets leuks te bieden. We spelen de league samen met de begeleiding, coaches en trainers.
Waarom is gekozen voor de app ‘My Bowling 3D' en niet voor een andere bowling app?
Gert: Er zijn veel bowling apps op de markt en mogelijk apps die hetzelfde bieden of meer. Dit was de eerste app die we tegen kwamen die ons de juiste mogelijkheden bood. In deze app kunnen we een normale bowlinggame spelen volgens de regels waarbij andere apps vaak extra's toegevoegd hebben die niet voldoen aan de normale bowlingregels. In de app zit een online muliplayer game met de optie om tegen geregistreerde vrienden te spelen. In deze modus moet je vrienden toevoegen en accepteren. Hierdoor kunnen we de deelnemers afschermen en onze eigen league spelen.
Hoe hebben jullie de league opgezet? Wat zijn de regels, hoe het speelschema tot stand gekomen en hoe kan de app daarvoor gebruikt worden?
Gert: We hebben de league verdeeld over 10 speelweken. Zo spelen we tot begin juni, wat we normaal gesproken ook zouden doen. De reguliere competitie is gestopt na 20 speeldagen en zo komen we uit op het normaal aantal speeldagen van 30. Elke speelweek loopt van donderdag ochtend tot woensdagavond de week erop en sluit om 20.00 uur. Dezelfde dag en tijd dat de reguliere league afgelopen zou zijn. Elke week sturen we een speelschema rond, waarin 2 spelers tegen elkaar spelen (meer is niet mogelijk in de app). Samen spelen is leuker dan ieder voor zich. De spelers bepalen zelf wanneer ze de 3 games tegen elkaar spelen. Beide spelers maken een screenshot van hun scores en sturen die door per email. Dit geeft ons de controle dat de spelers de juiste scores door geven.
Hoe worden de scores verwerkt in het Lexer systeem?
Gert: We hebben gekozen voor hetzelfde score systeem als de regulier league. Hierdoor kunnen we de standen direct publiceren op onze site. De scores moeten uiteraard wel handmatig ingegeven worden. We spelen een scratch league. Er zijn geen wedstrijdpunten te winnen, we spelen alleen op gemiddelde van elke bowler. Het tegen elkaar spelen is puur gedaan omdat dit leuker is dan alleen de 3 games te spelen en om een toch iets van een controle te houden over de scores.
Wat kun je nog meer delen aan praktische informatie / tips zodat andere verenigingen dit mogelijk ook kunnen organiseren?
Gert: Mogelijk zijn er meerdere apps of betere apps op de markt, echter we wilden zo snel mogelijk met de virtuele league aan de gang. We hopen op wat feedback van de jeugdleden die waarschijnlijk veel meer verstand van de app hebben. Mogelijk dat we in de loop van de league, of als we ooit een vervolg organiseren we hiervan kunnen leren en de league beter en leuker te maken.
Benieuwd naar de huidige stand van zaken in deze online league, klik hier.
Eerder deelden wij al enkele alternatieven om in deze tijden toch te kunnen bowlen, al dan niet online. Klik hier voor het artikel. De My Bowling 3D app kan aan dit rijtje worden toegevoegd.
Klik hier om de app te downloaden in de App Store.
Klik hier om de app te downloaden in de Google Play store.
Heb jij nou ook een mooi alternatief gevonden om toch te blijven bowlen? Laat het ons weten of deel het op socials via #bowlingathome en tag de NBF in jouw bericht.