BV Den Bosch & BV Goes winnen Stedenontmoeting 2024-25

dinsdag 3 september 2024

De BV Den Bosch en BV Goes hebben de Stedenontmoeting titels gewonnen in Bowling de Maaspoort in Den Bosch. Den Bosch was de sterktste in de Heren klasse en de BV Goes in de mixed klasse. Zeker in de mixed klasse was het tot de allerlaatste frame spannend. 

30 teams gingen de strijd met elkaar aan. Uiteindelijk plaatsten 6 Herenteams en 10 Mixedteams zich voor de finaleronde. De finales over 4 games begonnen weer vanaf 0. 

Heren
Niet Den Bosch maar Lelystad kwam verreweg het sterkst uit de startblokken in de eerste game met een 886 om 844 voor Den Bosch. Op dat moment leek het tussen deze twee teams te gaan aangezien de andere teams direct op behoorlijke achterstand stonden. In de tweede game pakte Den Bosch voor het eerste de leiding. Het hele veld scoorde laag aangezien de nieuwe koplopers de enige waren die met 804 de 800 grens passeerden. Lelystad volgde ondanks een game van 728 nog op de tweede plaats. In de derde en vierde game gingen de scores snel omhoog. Lelystad zette helaas twee games onder de 800 neer waardoor zij zakten naar de vierde plaats. Arnhem had het na twee moeizame games echter gevonden. Met een 894 en 892 wisten ze omhoog te schieten naar het brons. Dat terwijl ze na game twee nog laatste stonden. Het zilver ging na een magistrale eindsprint naar de Eindhovense BV. In game 3 zette ze een nette 900 game neer als slotstuk zelfs een 955. Het was echter niet genoeg om Den Bosch af te stoppen. Na een 905 in de derde game was 862 in de laatste game voldoende om Eindhoven met 62 pins voor te blijven. Het is voor Den Bosch de de derde titel bij de Stedenontmoeting. Hiermee komen ze nu op de eeuwige ranglijst op gelijke hoogte met Heerlen. Koploper blijft nog steeds de BV Haarlem met 8 titels. Zij waren er dit jaar niet bij.

Mixed
Dat het na 4 games met 4 spelers aankomt op de allerlaatste frame is natuurlijk het allermooiste scenario. De twee verenigingen uit Zeeland (Middelburg & Goes) bezorgden de toeschouwers een prachtige spannende strijd die hier volledig aan voldeed. In de eerste game pakte Goes meteen de leiding met een mooie game van 906. Middelburg leek al vroeg af te haken met game van slechts 762. Na game 2 zag de wereld al weer heel anders uit aangezien Middelburg een 853 tegenover de 702 van Goes zette en zo in één keer voor stond op de grote concurrent. Het was echter Bally's Rijswijk die na 2 games de leiding had gepakt door twee constante games van 833 en 827. Helaas konden zij dit niet volhouden met 727 en 701. Dit leverde Rijswijk wel een mooie bronzen plak op. Het scheelde echter niet veel. Nieuwegein kwam in de laatste game aangestormd met een 854, maar kwam uiteindelijk 25 pins tekort voor de medailles. Spijkenisse kwam ook dichtbij. ZIj hadden 1 pin minder dan Nieuwegein. De strijd voor de titel ging ondertussen onverminderd door tussen Goes en Middelburg. Met een 867 om 799 pakte Middelburg de touwtjes stevig in handen met nog 1 game te gaan, maar zoals wel vaker deze Stedenontmoeting was de strijd nog niet gestreden. Anker van Goes Bernadette Schijf begon de laatste met 9 strikes waardoor beide teams met nog 1 frame te gaan nagenoeg gelijkstonden. Uiteindelijk werd het geen 300, maar haar single pin spare in de laatste frame bezorgde Goes wel de titel met 10 pins verschil. Daarmee pakte Goes de eerste titel uit de clubgeschiedenis.

 

BV Den Bosch & BV Goes winnen Stedenontmoeting 2024-25
BV Den Bosch & BV Goes winnen Stedenontmoeting 2024-25
BV Den Bosch & BV Goes winnen Stedenontmoeting 2024-25
BV Den Bosch & BV Goes winnen Stedenontmoeting 2024-25

Misschien ook interessant...