Wedstrijdleiders dag

maandag 7 oktober 2024

Op 21 september vond op het sportcluster in Veenendaal de Wedstrijdleiders dag plaats, een dag die in het teken stond van opfrissing, waardering en uitwisseling.

De dag begon met een opfrismoment, waarbij de deelnemers hun kennis konden bijspijkeren en ervaringen konden uitwisselen. Ook werden de recent doorgevoerde wijzigingen in de reglementen besproken. Daarnaast kwamen de belangrijkste onderwerpen uit de opleiding Wedstrijdleider 2.0 aan bod, zodat iedereen weer helemaal up-to-date is.

De dag werd medemogelijk gemaakt door:

  • Ronald de Groot, die enkele regelementen met betrekking tot two-handed bowlen onder de loep nam.
  • Wendy Haak, Bea Cramer en Peter van Oerle die de cursussen behandelden.
  • Ben van Spronsen, die enkele verniewde situaties en stringbanen behandelde. 
Naast het educatieve aspect, was de dag ook bedoeld als waardering voor de wedstrijdleiders die zich als vrijwilligers inzetten voor de NBF-organisatie. Tevens ontvingen de aanwezige wedstrijdleiders nieuwe shirts, waardoor zij tijdens evenementen goed herkenbaar zijn op de banen.

In de middag werd het programma voortgezet bij de grootste flippervereniging van Nederland, die toevallig ook in Veenendaal gevestigd is. Hier kregen de deelnemers de kans om te spelen op flipperkasten die varieerden van 75 jaar oud tot de modernste exemplaren, waarbij zelfs selfies gemaakt konden worden. 

Als afsluiting werd er een flippertoernooi georganiseerd, waar Hans Hollé uit Groningen zich na twee uur spelen tot kampioen kroonde. 

Al met al was het een leerzame én leuke dag, waarin wedstrijdleiders niet alleen hun kennis konden opfrissen, maar ook volop in het zonnetje werden gezet voor hun inzet. 

Wedstrijdleiders dag

Misschien ook interessant...