Mega Extreme Sofia Open 2024: Twee Nederlanders in de finales

maandag 14 oktober 2024

Van 17 tot 25 augustus vond de Mega Extreme Sofia Open plaats, de 13e stop van de European Bowling Tour (EBT). Dit toernooi bracht top bowlers uit heel Europa naar de Bulgaarse hoofdstad, waar onder meer vier Nederlanders in actie kwamen: Kevin de Haan, Manuel Padding, Mark Jacobs en Michael Krens. Twee van hen, Jacobs en Krens, wisten zich te plaatsen voor de finale rondes.

Jacobs liet direct in de voorronde zien in uitstekende vorm te verkeren. Met een indrukwekkende totaalscore van 1464 pins over zes games, een gemiddelde van 244 per game, wist hij zich als nummer één te plaatsen voor de finales. Dankzij zijn toppositie mocht hij de eerste finaleronde overslaan en doorgaan naar de tweede finale ronde. Krens behaalde een totaalscore van 1323, wat hem een 29e plaats opleverde en een ticket voor de eerste finaleronde.

Voor de Haan was het een teleurstellende afloop wat betreft zijn prestaties op de baan. Met zijn totaalscore van 1308, 11 pins te weinig, miste de Haan nipt de finale, eindigend op de 34e plek. Padding had het moeilijker tijdens de voorronde en eindigde op de 96e plek met een score van 1100, wat ver verwijderd was van een plek in de finales.

In de finales maakten zowel Jacobs als Krens een goede indruk. Beide Nederlanders wisten de eerste twee finalerondes te overleven en bereikten de derde ronde. In deze cruciale fase bleek de concurrentie echter te sterk. Jacobs, die als 1e de finales begon, eindigde uiteindelijk op een 10e plaats. Krens, die zich als 29e had geplaatst, sloot het toernooi af op de 12e plaats.

Alle finalerondes van de Mega Extreme Sofia Open zijn live uitgezonden op het YouTube account van Bowlzone. Zowel de Haan als Jacobs stapten naast de baan in de commentaarrol. Wil je het toernooi herbeleven en genieten van hun commentaar? Kijk dan de finales terug en ervaar de spanning opnieuw!

EBT Ranking: Jacobs richting de Masters
Na zijn sterke optreden in Sofia staat Jacobs nu op de 7e plaats in de EBT-ranking. Met nog één toernooi te gaan, het Matsson Christmas Tournament in Zweden, heeft hij goede kansen om zich te kwalificeren voor de EBT Masters, waarvoor de top 8 van het seizoen zich plaatst.

Klink hier voor de resultaten van de Mega Extreme Sofia Open 2024.