Mark Jacobs finalist EBT-stop in Finland

woensdag 11 september 2024

Afgelopen weekend nam Mark Jacobs deel aan de International Hammer Challenge, een stop van de European Bowling Tour (EBT) in Finland. In een veld van maar liefst 302 deelnemers wist Jacobs zich met een indrukwekkende totaalscore van 1404 over zes games te plaatsen voor de eerste finale ronde.

In deze eerste ronde trof Jacobs de Finse Reija Lunden. De best-of-five confrontatie werd na vier games in het voordeel van Jacobs beslist, waardoor hij zich plaatste voor de tweede finale ronde. Hierin wachtte de Zweedse Carl Eklund, en deze ronde bleek zenuwslopend. Pas na de beslissende vijfde game, waarin Jacobs een sterke 265 game neerzette, trok hij aan het langste eind.

De derde finale ronde tegen de Finse Joonas Jähi bleek helaas het eindstation voor Jacobs. Jähi won de eerste drie games van de best-of-five, waardoor Jacobs genoegen moest nemen met een plek bij de beste 16. Hoewel dit een uitstekende prestatie is in zo'n sterk deelnemersveld, smaakt het natuurlijk naar meer. Vooral omdat Jacobs ook stevig in de race is voor een plek in de EBT Masters van 2024. Na de eerste 10 EBT-stops staat hij op een negende plek met 258 punten, dichtbij de felbegeerde top 8 die zich plaatst voor de Masters.

De volledige resultaten van de International Hammer Challenge vind je hier en de actuele EBT 2024 Standings kun je bekijken via deze link.

Misschien ook interessant...