In Memoriam - Lia Fievet

zaterdag 28 september 2024

Door: Ton Zandboer, erelid Nederlandse Bowling Federatie

Met groot verdriet hebben we afscheid moeten nemen van een markante persoonlijkheid binnen onze organisatie: Lia Fievet, erelid en voormalig NBF-bestuurslid, is op 72-jarige leeftijd overleden.

 

In Memoriam - Lia Fievet

Hoewel Lia zelf al enige tijd niet meer actief bowlde vanwege rugklachten, bleef ze zich met volle overgave inzetten voor de bowlingsport. Haar betrokkenheid bij de sport en de NBF was intens, en dat heeft ze op indrukwekkende wijze laten zien in haar bestuurlijke carrière.

Lia's eerste stappen als bestuurder zette ze bij haar vereniging, BV Maarssen, waar ze maar liefst acht jaar met toewijding de voorzittershamer hanteerde. Voor haar inzet en betrokkenheid werd ze door de vereniging benoemd tot erevoorzitter. In 1998 trad Lia toe tot het NBF-bestuur, aanvankelijk met de portefeuille breedtesport en kaderbeleid. Twee jaar later nam ze de rol van secretaris op zich. Gedurende haar bestuursperiode zette ze zich onvermoeibaar in voor de bowlingsport en was ze daarnaast actief als docent voor bijna alle NBF-opleidingen.

In 2006, een bewogen jaar in de NBF-geschiedenis, stond Lia samen met Marti Koedijk voor de moeilijke taak het bestuur overeind te houden in een turbulente periode. Hun inzet zorgde ervoor dat de Bowlingfederatie bleef voortbestaan totdat een nieuw bestuur werd gevormd. Voor haar jarenlange toewijding en inzet werd Lia terecht onderscheiden met het erelidmaatschap van de NBF.

Ook na haar vertrek uit het NBF-bestuur bleef Lia actief. Ze vond een nieuwe uitdaging in de 50+ groep en bleef nauw betrokken bij 50+ toernooien, waar ze vaak aanwezig was in bowlingcentra door het hele land. In mei 2012 trad ze tijdens de Bondsvergadering op als woordvoerder voor de 50+ bowlers en zette ze zich in voor internationale evenementen binnen deze categorie. Haar overlijden laat een diepe leegte achter bij de vele besturen, organisaties en bowlers die haar door de jaren heen hebben leren kennen en waarderen.

De bowlingsport verliest met Lia een groot bestuurder, een gedreven organisator en een geliefde persoonlijkheid. Wij zijn haar dankbaar voor alles wat zij heeft betekend voor de NBF en de bowlingsport.

Onze gedachten gaan uit naar Frans, die we alle kracht en sterkte wensen bij het verwerken van dit grote verlies.

Namens het NBF-bestuur, het bondsbureau en vele bowlingvrienden,  
Ton Zandboer, je maatje

Misschien ook interessant...