Drie keer Nederlands goud tijdens de Dutch Youth Masters 2024

donderdag 19 september 2024

Van 7 tot en met 15 september werd Bowling Menken in Leiden omgetoverd tot het strijdtoneel van de Dutch Youth Masters 2024, een belangrijk evenement binnen de European Bowling Tour Youth (EBT-Y). Onder de leiding van Frank Hoogenboom, Frank Scheffer en Richard van Diest namen jonge bowling talenten uit heel Europa het tegen elkaar op in vier verschillende leeftijdscategorieën.

De finales op 15 september vormden het hoogtepunt van de tweede editie van de Dutch Youth Masters. De top 10 per categorie had zich geplaatst de halve finales, waarna vier intense finaleronden volgden. Drie Nederlanders wisten uiteindelijk het goud binnen te slepen: Xavi van Diest in de U13, Floris Dollevoet in de U19 en Mike Bergmann in de U25. In de U16 klasse ging de overwinning naar Lasse Thomsen uit Denemarken.

Top 3 uitslagen:

  • U13: 1. Xavi van Diest (NL), 2. Marie Reusens (BE), 3. Valdemar Lutz Möller (SWE)  
  • U16: 1. Lasse Thomsen (DE), 2. Nicolai Mallia (MLT), 3. Thomas Caruso (MLT)  
  • U19: 1. Floris Dollevoet (NL), 2. Noah Kubach (DE), 3. Yaari Lapid (FRA)  
  • U25: 1. Mike Bergmann (NL), 2. Zeno Janssen (DE), 3. Kenneth Ramos (NL)

We zijn trots op het succes van de Nederlandse talenten en kijken uit naar de derde editie van dit geweldige toernooi. Klik hier voor een overzicht van de resultaten van de Dutch Youth Masters. 

Naast de Dutch Youth Masters wordt dit jaar opnieuw de Dutch Youth Tour georganiseerd, een landelijke jeugdtour met zes spannende stops verspreid door heel Nederland. De tour begint op 5 oktober met de eerste stop in Leiderdorp. Klik hier voor meer informatie over de tour.


 

Drie keer Nederlands goud tijdens de Dutch Youth Masters 2024

V.l.n.r. Floris Dollevoet, Xavi van Diest en Mike Bergmann (Bruis van Leeuwen, 15-09).

Misschien ook interessant...