Zondag starten de Nederlandse kampioenschappen

zaterdag 29 augustus 2020

Exact twee dagen voor de start van het nieuwe seizoen 2020-2021 beginnen de Nederlandse kampioenschappen van 2020 voor leden t/m 21 jaar en voor de Elite klasse. Helaas hebben we i.v.m. het coronavirus een beperking op het aantal toegestane toeschouwers moeten invoeren.

Exact twee dagen voor de start van het nieuwe seizoen 2020-2021 beginnen de Nederlandse kampioenschappen van 2020 voor leden t/m 21 jaar en voor de Elite klasse. Helaas hebben we i.v.m. het coronavirus een beperking op het aantal toegestane toeschouwers moeten invoeren.

NK Jeugd
Met een volle serie van 32 deelnemers starten zondag 30 augustus de NK Jeugd in Franky's, Nieuwegein. Tijdens deze NK strijden jongens en meisjes apart van elkaar in drie categoriën om de nationale titels: t/m 12 jaar, t/m 15 jaar en t/m 21 jaar.

Het zijn bijzondere tijden en dat maakt NK op dit moment in het seizoen erg interessant. De bowlingbanen zijn zo'n twee maanden weer open, maar veel wedstrijden hebben er niet plaats gevonden. Het is daarom interessant om te zien wie direct zijn of haar vorm te pakken heeft en hoe alle jeugdige talenten uit de coronastop zijn gekomen.

We verwachten veel energie op de banen, omdat er eigenlijk weer iets op het spel staat, en kijken uit naar spannende finales die zondag 6 september op het programma staan. Voordat het zover is moeten de deelnemers zich eerst zien te plaatsen, te beginnen met de eerste serie op zondag 30 augustus.

NK Elite
In Zoetermeer, in Lucky's Bowling, starten zondag de NK Elite. Met bij 60 deelnemers is het deelnemersveld kleiner dan voorheen, maar er doen zoveel kanonnen mee bij zowel de heren als de dames, dat er nog steeds volop gestreden moet worden om uiteindelijk met de nationale titel van 2020 aan de haal te gaan.

De deelnemers krijgen in Zoetermeer het Kegel Element Sport patroon Plutonium 39ft. voor de kiezen, wat naar verwachting best pittig wordt. Ook hier geldt natuurlijk dat het interessant is om te zien hoe de top van het Nederlandse bowlen de coronastop heeft verteerd en wie zich weten de plaatsen voor de finaledag op 6 september.

Beperkt aantal toeschouwers toegestaan
Tijdens de NK zijn vanzelfsprekend enkele coronamaatregelen van kracht. Zo rekenen we erop dat alle aanwezigen voldoende afstand houden achter de banen, enkel contactloos betalen, de aanwijzingen van het aanwezige personeel en de organisatie volgen en regelmatig de handen wassen. Om met name aan het houden van afstand te kunnen voldoen achter de banen, is er een beperkt aantal toeschouwers in de bowlingcentra toegestaan. Per deelnemer kan één iemand toegang tot het centrum krijgen. Vanuit de organisatie is alle deelnemers gevraagd om die persoon alvast aan te melden.

Alle informatie op één pagina
Voor meer informatie over deze NK, evenals de NK Senioren die volgende week in Lucky's Bowling te Warmond van start gaan, kun je terecht op http://nbf.bowlen.nl/nk2020. Hier vind je alle informatie over de programma's, de opzet en na morgenmiddag ook de eerste tussenstanden.

Volg ons op Instagram @nbfbowlen en op Facebook (Nederlandse Bowling Federatie) en bekijk de story voor updates vanuit Nieuwegein en Zoetermeer.

Wij kijken er naar uit de strikes weer gegooid zien worden en wensen alle deelnemers zondag en volgend weekend veel succes bij de Nederlandse kampioenschappen 2020!


Misschien ook interessant...