Wil jij trainer of wedstrijdleider worden? Volg dan dit seizoen onze opleiding!

woensdag 18 september 2019

Ook dit seizoen organiseren we diverse opleidingen voor onze leden. Zo is het mogelijk om via de NBF opgeleid te worden tot trainer of wedstrijdleider, waarna jij nog meer uit je hobby kunt halen door je in te zetten voor de vereniging.

Ook dit seizoen organiseren we diverse opleidingen voor onze leden. Zo is het mogelijk om via de NBF opgeleid te worden tot trainer of wedstrijdleider, waarna jij nog meer uit je hobby kunt halen door je in te zetten voor de vereniging.

Nieuw aanbod
Zelf sporten is voor velen het leukste wat er is! Maar daarnaast halen veel mensen ook veel energie en plezier uit het mogelijk maken van sporten voor anderen. Op verschillende manieren kun jij je inzetten als vrijwilligers binnen de sport, waardoor je anderen in de gelegenheid stelt hun sport te beoefenen. Denk bijvoorbeeld aan de rol van bestuurslid om verenigingszaken goed te coördineren of aan de rol van toernooiorganisator.

Twee andere rollen zijn die van trainer en die van wedstrijdleider. Vrijwel iedere vereniging kan de inzet van deze twee rollen goed gebruiken bij de organisatie van het activiteitenaanbod. Om daaraan bij te dragen organiseert de NBF jaarlijks diverse opleidingen. Ook dit seizoen is er een nieuw opleidingsaanbod.

Geef jouw kennis door aan de volgende generatie
Door een opleiding te volgen tot trainer krijg je de juiste handvatten om jouw kennis over te dragen. Daarnaast kun je in onze opleidingen jouw kennis over de sport uitbreiden. Vaak zien we dat trainers met jeugd aan de slag gaan, maar dat hoeft natuurlijk niet. Je kunt na het volgen van een opleiding bij ons aan iedereen training verzorgen. Het niveau daarbij is natuurlijk afhankelijk van het level waarop jij een opleiding hebt gevolgd.

Door je als trainer in te zetten verwerf je jezelf een mooie rol binnen de vereniging, want met het trainen van andere leden van de vereniging kun jij ervoor zorgen dat zij uitgedaagd blijven en zich blijven ontwikkeling. Dit zijn belangrijke ingrediënten om plezier te blijven houden in de sport!

Voor meer informatie over ons aanbod voor trainers, klik hier.

Ondersteun bij wedstrijden en toernooien
Door je in te zetten als wedstrijdleider, ben je op een andere manier nauw betrokken bij wedstrijden en/of toernooien. Je staat dit keer niet zelf op de baan, maar je kunt dezelfde gezelligheid en sociale betrokkenheid ervaren als wanneer je zelf actief bent.

Als wedstrijdleider ben er letterlijk en figuurlijk verantwoordelijk voor om de wedstrijden in goede banen te leiden. Dit doe je in samenwerking met het bowlingcentrum en, afhankelijk van de wedstrijd, met de teamcaptains van leagues of baancommissarissen die jou ondersteunen.

Je ziet erop toe dat de juiste regels worden gehanteerd en kunt door een strakke organisatie bijdragen aan het plezier van de deelnemers.

Wil je meer weten over onze opleiding tot wedstrijdleider, klik hier.

Schrijf je online in
Via beide pagina's is het mogelijk om je online aan te melden voor één van onze opleidingen. Onze docenten Wendy Haak en Ben van Spronsen nemen vervolgens contact met je op. Voor vragen en/of meer informatie kun je terecht bij Ben, via opleidingen@bowlen.nl of bel met het bondsbureau via 0318-559343.

Misschien ook interessant...