Westerdijk en Kriele winnen YET Finals in hun leeftijdsklasse

zondag 29 mei 2022

Vrijdag 27 mei werd het seizoen van de Youth Euro Trophy (YET), de Europese tour voor jeugd en jong senioren, afgesloten met de seizoensfinales in Wommelgem, België. Landgenotes Beejée Westerdijk en Beaudine Kriele pakten de eindzege in hun leeftijdscategorie.

Eindzege
In de klasse voor meisjes U19 wist Westerdijk in de Round Robin finale de 7 andere finalisten voor te blijven. Zoë de Haan werd knap derde in deze klasse, voor Stefanie Hoefnagels die vierde werd. Het zilver ging naar de Deense Hanne Antonsen. In de klasse voor meisjes U25 was Kriele met afstand de beste. Zij bleef Helene Laerkegard (DEN) en Manon Grandsire (FRA) voor. De Nederlandse Sjoanita Brommer werd vierde. Amber Buijnsters eindigde als achtste.

Voor Kriele en Westerdijk zijn deze eindzeges een mooie boost voor het vertrouwen. Het tweetal reist 18 juni af naar Zweden om ons land met Team NL Bowling te vertegenwoordigen tijdens de WK U21.

Resultaten Nederlanders
In de overige klassen kwamen ook diverse landgenoten in actie, met wisselend succes. Zo eindigde jeugdinternational Rosan Hamminga in de U16 klasse als zevende. Bij de jongens werd Sander Kremer knap derde in de U25 klasse, o.a. voor international Brent de Ruiter, die vijfde werd. Bij de jongens U19 viel Milan Scheffer net buiten het podium, hij werd vierde. In dezelfde klasse eindigde Niels Meilink als achtste. 

Bij de jongste jeugd, in de mixed klasse U13 is Radin Alizade knap tweede geworden, achter Jef Reusen uit België en voor Monica Watz uit Denemarken. Zo is het YET-seizoen 2021-2022 ten einde. We hopen natuurlijk dat er komend seizoen weer diverse stops worden georganiseerd in Europa, om zo de jeugd ook internationaal uit te blijven dagen.

Alle uitslagen
Klik op onderstaande links voor een overzicht van alle eindstanden:
- Mixed U13
- Jongens U16
- Meisje U16
- Jongens U19
- Meisjes U19
- Jongens U25
- Meisjes U25

Klik hier voor foto's van de medailleceremonie.

Misschien ook interessant...