Westerdijk en Kriele winnen YET Finals in hun leeftijdsklasse

zondag 29 mei 2022

Vrijdag 27 mei werd het seizoen van de Youth Euro Trophy (YET), de Europese tour voor jeugd en jong senioren, afgesloten met de seizoensfinales in Wommelgem, België. Landgenotes Beejée Westerdijk en Beaudine Kriele pakten de eindzege in hun leeftijdscategorie.

Eindzege
In de klasse voor meisjes U19 wist Westerdijk in de Round Robin finale de 7 andere finalisten voor te blijven. Zoë de Haan werd knap derde in deze klasse, voor Stefanie Hoefnagels die vierde werd. Het zilver ging naar de Deense Hanne Antonsen. In de klasse voor meisjes U25 was Kriele met afstand de beste. Zij bleef Helene Laerkegard (DEN) en Manon Grandsire (FRA) voor. De Nederlandse Sjoanita Brommer werd vierde. Amber Buijnsters eindigde als achtste.

Voor Kriele en Westerdijk zijn deze eindzeges een mooie boost voor het vertrouwen. Het tweetal reist 18 juni af naar Zweden om ons land met Team NL Bowling te vertegenwoordigen tijdens de WK U21.

Resultaten Nederlanders
In de overige klassen kwamen ook diverse landgenoten in actie, met wisselend succes. Zo eindigde jeugdinternational Rosan Hamminga in de U16 klasse als zevende. Bij de jongens werd Sander Kremer knap derde in de U25 klasse, o.a. voor international Brent de Ruiter, die vijfde werd. Bij de jongens U19 viel Milan Scheffer net buiten het podium, hij werd vierde. In dezelfde klasse eindigde Niels Meilink als achtste. 

Bij de jongste jeugd, in de mixed klasse U13 is Radin Alizade knap tweede geworden, achter Jef Reusen uit België en voor Monica Watz uit Denemarken. Zo is het YET-seizoen 2021-2022 ten einde. We hopen natuurlijk dat er komend seizoen weer diverse stops worden georganiseerd in Europa, om zo de jeugd ook internationaal uit te blijven dagen.

Alle uitslagen
Klik op onderstaande links voor een overzicht van alle eindstanden:
- Mixed U13
- Jongens U16
- Meisje U16
- Jongens U19
- Meisjes U19
- Jongens U25
- Meisjes U25

Klik hier voor foto's van de medailleceremonie.

Misschien ook interessant...

Keizer en De Ruiter succesvol in Youth Euro Trophy

Zondag 30 oktober zijn de finales gespeeld van het 26e JIC Sinjoor International Youth Tournament in Wommelgem, België. Aan het toernooi doen vaak veel landgenoten mee en dat was ook dit jaar het geval. Met in twee klassen een winnaar uit Nederland: Anouk Keizer & Brent de Ruiter waren allebei de beste in hun leeftijdsklasse.

Vincent Vluggen wint opnieuw YET-stop dit seizoen

Tijdens de laatste stop in de Youth Euro Trophy (YET) voor de seizoensfinale, Koge Youth Masters in Denemarken, heeft Vincent Vluggen zijn tweede toernooizege in dit YET-seizoen behaald. In de finale bleef hij o.a. landgenoten Brent de Ruiter en Mike Bergmann voor.

Beaudine Kriele wint YET Denemarken

Tijdens de Koge Youth Masters 2022 in Denemarken kwamen diverse jeugdige landgenoten in actie. Beaudine Kriele (19) presteerde het beste met winst in haar mixed klasse. 

Nederlanders scores goed tijdens YET-stop Nederland

Zondag 29 januari vonden in Bison Bowling Haarlem de finales plaats van het Junior Dutch Open, het internationale jeugdtoernooi in Nederland dat onderdeel uitmaakt van de Youth Euro Trophy (YET). Twee landgenoten gingen er in hun klasse met de winst vandoor.