WBTR: nieuwe, belangrijke wet voor bestuursleden

woensdag 27 januari 2021

Op 1 juli 2021 gaat de Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR) in. Dit lijkt ver weg, maar elke sportvereniging en stichting heeft deze tijd écht nodig om zaken te regelen.

Op 1 juli 2021 gaat de Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR) in. Dit lijkt ver weg, maar elke sportvereniging en stichting heeft deze tijd écht nodig om zaken te regelen.

Wat houdt de WBTR in?
In het kort gaat deze wet over:

  • Persoonlijke hoofdelijke aansprakelijkheid van sportbestuurders.
  • Afspraken over bestuurlijke zaken omtrent stemrecht, belet, toezicht en financieel bestuur.
  • Veel gemaakte afspraken moeten statutair via de notaris vastgelegd gaan worden.
Wil je nu al meer over de WBTR weten, kijk dan dit webinar van NOC*NSF. De NBF houdt ook alles voor de aangesloten verenigingen in de gaten en informeert hen zodra er meer bekend is over zaken die opgepakt moet worden.

Hoe bereid je je voor op de WBTR?
We besteden de komende maanden veel aandacht aan de gevolgen van de WBTR voor jouw sportvereniging en voor de bestuursleden van jouw vereniging. Het is van belang dat zij deze informatie aandachtig doornemen. Houd er rekening mee dat je als bestuur de periode tot 1 juli nodig hebt om je voor te bereiden op de WBTR. Doe je dit niet, dan is het wellicht moeilijker straks nieuwe bestuursleden te vinden.

NOC*NSF werkt aan een ondersteuningspakket, uitleg en stappenplan voor verenigingen en stichtingen. Zodra dit beschikbaar is voor jouw vereniging of stichting, informeren we alle aangesloten verenigingen zo snel mogelijk.

Wij staan voor je klaar
Heb je nu al vragen? Neem dan contact op met José Verberk via jverberk@nbfbowlen.nl.

Misschien ook interessant...

Geweldig resultaat voor Nederlanders tijdens ESBC kampioenschappen

Tijdens de ESBC kampioenschappen in Berlijn zijn door meerdere Nederlanders medailles gewonnen, met Ron van den Bogaard als meest succesvolle speler: Hij won goud, zilver en brons.

Team NL Bowling reünie tijdens EYC-finaledag

Met Team NL Bowling staan we aan de vooravond van enkele spannende, maar vooral mooie maanden. In april speelt onze U18 de EK in eigen land en in de zomer spelen onze dames- en herenteams de EK met als doel zich te plaatsen voor de WK in 2021. Het is heel verleidelijk om altijd vooruit te kijken, zeker met de ambities die we hebben.

Zondag 22 mei starten de NK 50+ Dubbel

Van 22 t/m 29 mei worden de Nederlandse kampioenschappen 50+ Dubbel georganiseerd in Franky's Leiderdorp. Deze kampioenschappen worden zowel op scratch als handicap basis gespeeld.


Definitief streep door seizoen Nationale Trio Leagues

Eerder hebben we gecommuniceerd uiterlijk 1 december een besluit te nemen over doorgang van de Nationale Trio Leagues. Besloten is om dit seizoen niet door te laten gaan en de huidige indeling door te schuiven naar september 2021 voor het nieuwe seizoen 2021-2022.