Vrijwilligers, bedankt!

dinsdag 7 december 2021

Vandaag, dinsdag 7 december 2021, is het Nationale Vrijwilligersdag. Een mooie gelegenheid om alle vrijwilligers die zich inzetten voor onze sport nog eens hartelijk te bedanken!

Vandaag, dinsdag 7 december 2021, is het Nationale Vrijwilligersdag. Een mooie gelegenheid om alle vrijwilligers die zich inzetten voor onze sport nog eens hartelijk te bedanken!

Vrijwilligers, bedankt!
Sport in Nederland leunt bijna volledig op vrijwilligers. Dit geldt ook voor de NBF als werkorganisatie. Bestuursleden, docenten, bondscoaches, trainers, commissieleden, wedstrijdleiders, fotografen, live streamers, organisatoren, ga zo maar door. Het bondsbureau wordt door vele vrijwilligers ondersteunt in het organiseren van de sport en daar zijn we dankbaar voor!

Wat doe jij voor de sport?
Vandaag is ook een geschikte dag om aandacht te vragen voor het vrijwilligerswerk. Want als jij je door bovenstaande niet aangesproken voelt, dan is het misschien een mooi voornemen om daar in 2022 verandering in te brengen. Zoals geschreven: Zonder vrijwilligers, geen bowlingsport. Geen huisleagues, geen gezellige toernooien, geen trainers, geen wedstrijdleiders, geen feesten binnen de vereniging, geen kampioenschappen, geen ledenwerving, geen communicatie, geen promotie.

Bowlingverenigingen kunnen gelukkig rekenen op veel verenigingen, maar te vaak heeft de vereniging een te kort of liggen de vrijwilligerstaken als te lang bij dezelfde mensen. Jij kan daar in 2022 verandering in brengen door bij je vereniging aan te geven dat jij ook graag een bijdrage levert. Het bestuur van jouw vereniging kan jouw hulp vast goed gebruiken, of dat nu één keer per seizoen is of om maandelijks of zelfs wekelijkse basis. Alle beetjes helpen, samen zorgen alle vrijwilligers voor licht werk en een mooie toekomst voor de sport.

Kan het bestuur je niet goed vertellen waar ze hulp bij kunnen gebruiken? Dan is dat wellicht een mooie eerste klus: Het in kaart brengen van alle vrijwilligerstaken binnen de vereniging, welke verantwoordelijkheden de taken met zich meebrengen en hoeveel tijd er ingestoken moet worden. Van daaruit kunnen jullie mogelijk meer leden enthousiast maken om mee te helpen. Dat is toch uiteindelijk waar het verenigingsleven om draait: Er samen iets moois van maken!

We wensen iedereen een fijne vrijwilligersdag toe en hopelijk voelen in 2022 nóg meer mensen zich hiertoe aangesproken.

Misschien ook interessant...

Michell Stinissen ontvangt Faas Wilkes Sportprijs in Rotterdam

Deze week heeft international Michell Stinissen in zijn woonplaats Rotterdam de Faas Wilkes Sportprijs ontvangen. Stinissen werd hiermee verrast door sportwethouden Faouzi Achbar, tijdens het ABN AMRO Open tennistoernooi, waar hij en enkele teamgenoten van de nationale selectie te gast waren.

Spannende Stedentontmoeting Jeugd 2022 in Volendam

Zaterdag werd in Volendam de Stedenontmoeting Jeugd 2022 gespeeld. In drie leeftijdscategorieën namen teams het namens de verenigingen tegen elkaar op voor de nationale titel. En het werd een spannende strijd! 

Update NBF evenementen

We zijn inmiddels alweer enkele maanden verder sinds we een laatste update deelden met diverse deadlines waarop een besluit genomen moest worden over het al dan niet doorgaan van NBF Evenementen. Hoogste tijd voor een update.

De mondkapjesplicht tijdens het bowlen

De mondkapjesplicht geldt vanaf 1 december voor iedereen van 13 jaar en ouder die zich begeeft in alle publieke binnenruimtes, zoals binnensportaccommodaties. Deze verplichting geldt in eerste instantie voor drie maanden. In dit artikel lichten we toe welke gevolgen het heeft voor het beoefenen van de bowlingsport.