Volg het Nederlands herenteam op jacht naar nieuw succes

donderdag 8 juni 2023

Vrijdag 9 juni gaan in Frankrijk de Europese kampioenschappen voor heren van start. In Wittelsheim is Team NL Bowling aanwezig met een complete selectie van 6 spelers. Na de team-titel van vorig jaar zou het natuurlijk geweldig zijn als de heren ook dit jaar mooie prestaties kunnen neerzetten.

Nieuwe ronde, nieuwe kansen
Een Europese titel. Voor wie de bowlingsport al wat langer volgt, is bekend dat dit voor het Nederlands team geen zekerheidje is ieder jaar. Eigenlijk geldt dat voor geen enkel team. Zoals EK-ganger Jord van Weeren deze week al verwoorde in een interview met NOS: "Alles moet die momenten goed vallen!" Vrijdag 9 juni begint het Nederlands team dus weer helemaal op nul, met ontzettend veel concurrentie. In totaal doen 178 bowlers mee aan deze EK, namens 31 federaties. Op nul beginnen dus, maar dit jaar absoluut met de wetenschap dat eremetaal mogelijk is. Dat heeft vorig jaar in ieder geval bewezen.

Selectie & events
Het Nederlands team treedt aan met vier heren die er ook vorig jaar in Helsinki bij waren: Naast Van Weeren zijn dan Nick de Gelder, Mike Bergmann en Michell Stinissen. De ervaren Mark Jacobs en Jeffrey de Wakker complementeren het team van bondscoaches Menno van den Heuvel en Ron van den Bogaard. Tijdens de EK komt de selectie in de volgende events in actie: Singles, Doubles, Trios en Teams (vijfmans). Na deze vier events hebben alle deelnemers 24 games gebowld, op basis waarvan de All Events kampioen bekend is. De top 24 na die 24 games, sluit de EK op zaterdag 17 juni af met het Masters Event. Klik hier voor het gehele programma van de Team NL Bowling heren.

Er staat meer op het spel
Tijdens de EK wordt niet alleen gestreden om de zes events, er liggen ook tickets klaar. De beste 12 landen plaatsen zich voor de WK 2023, komende oktober in Koeweit. Wanneer Nederland zich plaatst moet de haalbaarheid om deel te nemen nog bekeken worden (i.v.m de duur & kosten), maar dat is iets voor na de EK. 

Naast het WK-ticket liggen er ook 5 tickets klaar voor deelname aan de World Games 2025 in China. Deze tickets worden vergeven aan de 5 landen die het beste scoren in de All-Events met hun twee beste spelers.

Goede voorbereiding
Met dank aan het TEAMKPN Sportfonds, kan het Nederlands team terug kijken op een goede voorbereiding. Het fonds heeft ons herenteam dit jaar omarmt, wat het o.a. heeft mogelijk gemaakt om trainingskampen te organiseren en eerder naar Frankrijk af te reizen voor extra training. Een bijdrage die enorm gewaardeerd wordt.

Team NL Bowling in de media
Voorafgaand aan de EK verschenen er leuke enkele items online:
- Interview Van Weeren & De Gelder bij NPO Radio 1
- Artikel op NOS.nl
- Artikel in Groot Hellevoet over De Gelder

Volg het team op de voet
Op de EK-webpagina vind je alle informatie die je nodig hebt om niets te hoeven missen van deze EK, zoals directe links naar o.a. live scoring via Lanetalk en alle resultaten. Via @teamnlbowling is het team de komende dagen te volgen op Instagram & Facebook. Volg die kanalen en laat jouw support merken aan het team. Ook kun je er natuurlijk berichten achter laten en/of vragen stellen aan het team.

Wij wensen coaches Ron & Menno en het team ontzettend veel succes in Frankrijk! 

 

Misschien ook interessant...