Vissenberg, Noorlander en Van der Veen winnaars 11 Jeneverstad on Tour

maandag 15 januari 2024

Op 14 januari zijn de finales gespeeld van het 11e STORM Jeneverstad on Tour 50+ Toernooi in Tilburg. Vanessa Vissenberg, Wim Noorlander en Wim van der Veen gingen er in hun klasse met de eindzege vandoor.

Handicap klasse dames
In de hcp-klasse bij de dames plaatsten 16 deelneemsters zich voor de finale, waarbij 50% van hun pinfall uit de voorronde meeging. Vanessa Vissenberg had zich als tiende geplaatst voor deze finale, maar kende een geweldige finale. Mede dankzij een 259 en 258 game wist zij zich te onderscheiden van haar concurrenten en wist zij de winst op te eisen. Anna Yang en Claribel Muis werden respectievelijk tweede en derde.

Handicap klasse heren
De herenfinale kende 24 deelnemers. Wim Noorlander stond na de voorronde op een gedeelde vijfde plek en had dus ook nog wel wat goed te maken voor de winst. Dat lukte hem met 223, 234, 181, 225, 256 en 238 uitstekend en zo eindigde hij bovenaan. Hij bleef Richard van den Burgh met 36 pins voor. Carlo Timmers eindigde als derde.

Scratch klasse mixed
In de mixed klasse scratch was plek voor 8 deelnemers. 8 heren wisten zich voor de finale te plaatsen, waarbij de opzet gelijk was aan de andere twee klassen. Na de voorronde ging Allan Keddie aan de leiding, maar die koppositie wist hij niet vast te houden tijdens de 6 finalegames, al zag het daar lange tijd wel naar uit. Pas in de laatste game maakte Wim van der Veen het verschil. Van der Veen eindigde met 269 en daar stond een 180-game van Keddie tegenover. Het was voor Van der Veen genoeg om het toernooi op slechts 3 pins te beslissen: 2200 vs. 2197. Op gepaste afstand ging Steve Gastmans er met de derde plaats vandoor.

Een overzicht van alle resultaten vind je op senioropen.nl.

Misschien ook interessant...