Vincent Vluggen wint YET Zwitserland

vrijdag 1 april 2022

Vincent Vluggen heeft in Zurich, Zwitserland, de laatste stop van de Youth Euro Trophy (YET) gewonnen. Met o.a. een perfect game in de voorronde trok hij de zege naar zich toe.

Perfect
In de vijfde en laatste stop van het jaar, de Youth Challenge Zurich, kwamen twee Nederlanders in actie: Vincent Vluggen en Niels Meilink. Met name Vluggen kende een bliksemstart, door in de tweede game 12 strikes op rij te gooien. Het niveau bleef in het vervolg hoog, met 1458 (gem. 243) tot gevolg. Of Vluggen daarmee met afstand bovenaan stond? Nee, niet bepaald. Roko Knezic kwam namelijk op exact dezelfde score uit, waarmee het tweetal zich opmaakten voor een interessante finale.

Ook Meilink wist de finale te halen. Met 1186 plaatste hij zich als 11e voor de finale, waarin nog eens 4 games werden gegooid. Hierin wist Meilink nog één plek te stijgen, waardoor hij uiteindelijk 10e werd. Zo wist hij mooi nog wat extra punten te behalen voor de ranking over het gehele seizoen.

In de finale werd het inderdaad een tweestrijd tussen Vluggen en Knezic uit Kroatië. Uiteindelijk wist Vluggen het toernooi in de laatste game naar zich toe te trekken, door een 279 game te gooien. Daarmee hield hij 11 pins voorsprong op Knezic. Een knappe overwinning voor Vluggen, die daarmee bovenaan de seizoensranking is geëindigd.

Klik hier voor de volledige uitslag van de Youth Challenge Zurich.

Na vijf stops maakt de YET zich op voor de seizoensfinale, op 27 mei 2022 in Wommelgem, België. Vanuit Nederland hebben zich veel spelers geplaatst voor deze seizoensfinale. Een overzicht van alle standen vind je hier. We wensen onze landgenoten veel succes met de voorbereidingen op deze finale over een kleine 2 maanden!
 


Meilink (links) en Vluggen, met de 1e prijs in handen.

Misschien ook interessant...

Westerdijk en Kriele winnen YET Finals in hun leeftijdsklasse

Vrijdag 27 mei werd het seizoen van de Youth Euro Trophy (YET), de Europese tour voor jeugd en jong senioren, afgesloten met de seizoensfinales in Wommelgem, België. Landgenotes Beejée Westerdijk en Beaudine Kriele pakten de eindzege in hun leeftijdscategorie.

Bondscoaches Marieke de Jong en Peter van Zijp stoppen na EKJ in september

De Europese jeugdkampioenschappen 2022, komende september in Frankrijk, zijn voorlopig de laatste bij waarbij Marieke de Jong en Peter van Zijp onderdeel uitmaken van de begeleidingsstaf van Team NL Bowling U18.

Crowdfunding voor World Games en WK U21

Team NL Bowling wacht een overvolle zomer, met vanaf juni t/m oktober iedere maand een kampioenschap. Voor de World Games en de WK U21 zijn we crowdfundingacties gestart, om de kosten voor de deelnemers (zoveel mogelijk) te dekken.

Video: Clinic voor jeugd in het kader van NK in Eindhoven

Van 15 mei t/m 3 juli organiseren we de NK 2022 in Eindhoven. Dat evenement grijpen we aan om de bowlingsport én de Eindhovense Bowling Verening (EBV) onder de aandacht te brengen van de Eindhovenaren. Dinsdag 31 mei organiseerden we daarom een clinic.