Vincent Vluggen wint YET Zwitserland

vrijdag 1 april 2022

Vincent Vluggen heeft in Zurich, Zwitserland, de laatste stop van de Youth Euro Trophy (YET) gewonnen. Met o.a. een perfect game in de voorronde trok hij de zege naar zich toe.

Perfect
In de vijfde en laatste stop van het jaar, de Youth Challenge Zurich, kwamen twee Nederlanders in actie: Vincent Vluggen en Niels Meilink. Met name Vluggen kende een bliksemstart, door in de tweede game 12 strikes op rij te gooien. Het niveau bleef in het vervolg hoog, met 1458 (gem. 243) tot gevolg. Of Vluggen daarmee met afstand bovenaan stond? Nee, niet bepaald. Roko Knezic kwam namelijk op exact dezelfde score uit, waarmee het tweetal zich opmaakten voor een interessante finale.

Ook Meilink wist de finale te halen. Met 1186 plaatste hij zich als 11e voor de finale, waarin nog eens 4 games werden gegooid. Hierin wist Meilink nog één plek te stijgen, waardoor hij uiteindelijk 10e werd. Zo wist hij mooi nog wat extra punten te behalen voor de ranking over het gehele seizoen.

In de finale werd het inderdaad een tweestrijd tussen Vluggen en Knezic uit Kroatië. Uiteindelijk wist Vluggen het toernooi in de laatste game naar zich toe te trekken, door een 279 game te gooien. Daarmee hield hij 11 pins voorsprong op Knezic. Een knappe overwinning voor Vluggen, die daarmee bovenaan de seizoensranking is geëindigd.

Klik hier voor de volledige uitslag van de Youth Challenge Zurich.

Na vijf stops maakt de YET zich op voor de seizoensfinale, op 27 mei 2022 in Wommelgem, België. Vanuit Nederland hebben zich veel spelers geplaatst voor deze seizoensfinale. Een overzicht van alle standen vind je hier. We wensen onze landgenoten veel succes met de voorbereidingen op deze finale over een kleine 2 maanden!
 


Meilink (links) en Vluggen, met de 1e prijs in handen.

Misschien ook interessant...

NBF pakt draad weer op met talentontwikkeling

Na twee jaar van lockdowns, wil de NBF in april de draad weer op pakken wat betreft talentontwikkeling. De organisatie daarvan wordt anders ingezet dan voor de coronacrisis. Heb jij het talent en de ambitie om hierin mee te gaan? Meld je dan aan!

Tevredenheid overheerst na Singles Event EK heren

Donderdag 2 juni zijn de Europese kampioenschappen heren van start gegaan in Helsinki. Tijdens de eerste twee dagen werd het Singles Event gespeeld. Nick de Gelder presteerde namens Team NL Bowling het beste met een 16e plaats.

Vincent Vluggen wint opnieuw YET-stop dit seizoen

Tijdens de laatste stop in de Youth Euro Trophy (YET) voor de seizoensfinale, Koge Youth Masters in Denemarken, heeft Vincent Vluggen zijn tweede toernooizege in dit YET-seizoen behaald. In de finale bleef hij o.a. landgenoten Brent de Ruiter en Mike Bergmann voor.

Keizer en De Ruiter succesvol in Youth Euro Trophy

Zondag 30 oktober zijn de finales gespeeld van het 26e JIC Sinjoor International Youth Tournament in Wommelgem, België. Aan het toernooi doen vaak veel landgenoten mee en dat was ook dit jaar het geval. Met in twee klassen een winnaar uit Nederland: Anouk Keizer & Brent de Ruiter waren allebei de beste in hun leeftijdsklasse.