Vincent Vluggen wint YET Zwitserland

vrijdag 1 april 2022

Vincent Vluggen heeft in Zurich, Zwitserland, de laatste stop van de Youth Euro Trophy (YET) gewonnen. Met o.a. een perfect game in de voorronde trok hij de zege naar zich toe.

Perfect
In de vijfde en laatste stop van het jaar, de Youth Challenge Zurich, kwamen twee Nederlanders in actie: Vincent Vluggen en Niels Meilink. Met name Vluggen kende een bliksemstart, door in de tweede game 12 strikes op rij te gooien. Het niveau bleef in het vervolg hoog, met 1458 (gem. 243) tot gevolg. Of Vluggen daarmee met afstand bovenaan stond? Nee, niet bepaald. Roko Knezic kwam namelijk op exact dezelfde score uit, waarmee het tweetal zich opmaakten voor een interessante finale.

Ook Meilink wist de finale te halen. Met 1186 plaatste hij zich als 11e voor de finale, waarin nog eens 4 games werden gegooid. Hierin wist Meilink nog één plek te stijgen, waardoor hij uiteindelijk 10e werd. Zo wist hij mooi nog wat extra punten te behalen voor de ranking over het gehele seizoen.

In de finale werd het inderdaad een tweestrijd tussen Vluggen en Knezic uit Kroatië. Uiteindelijk wist Vluggen het toernooi in de laatste game naar zich toe te trekken, door een 279 game te gooien. Daarmee hield hij 11 pins voorsprong op Knezic. Een knappe overwinning voor Vluggen, die daarmee bovenaan de seizoensranking is geëindigd.

Klik hier voor de volledige uitslag van de Youth Challenge Zurich.

Na vijf stops maakt de YET zich op voor de seizoensfinale, op 27 mei 2022 in Wommelgem, België. Vanuit Nederland hebben zich veel spelers geplaatst voor deze seizoensfinale. Een overzicht van alle standen vind je hier. We wensen onze landgenoten veel succes met de voorbereidingen op deze finale over een kleine 2 maanden!
 


Meilink (links) en Vluggen, met de 1e prijs in handen.

Misschien ook interessant...

U18 bondscoach Van Weeren genomineerd voor Leids sportcoach van het jaar

De gemeente Leiden en de Leidse Sport Federatie organiseren jaarlijks de uitreiking voor de Leidse Sportprijzen. Jord van Weeren, bondscoach van Team NL Bowling U18, is genomineerd voor Sportcoach van het jaar!

Beaudine Kriele wint YET Denemarken

Tijdens de Koge Youth Masters 2022 in Denemarken kwamen diverse jeugdige landgenoten in actie. Beaudine Kriele (19) presteerde het beste met winst in haar mixed klasse. 

Spannende Stedentontmoeting Jeugd 2022 in Volendam

Zaterdag werd in Volendam de Stedenontmoeting Jeugd 2022 gespeeld. In drie leeftijdscategorieën namen teams het namens de verenigingen tegen elkaar op voor de nationale titel. En het werd een spannende strijd! 

1e editie Junior Dutch Open gespeeld

In Leiden is zondag 8 mei de eerste editie van het Junior Dutch Open afgerond. Net als het volledige deelnemersveld kende de diverse klassen ook internationale én Nederlandse winnaars.