Vincent Vluggen wint opnieuw YET-stop dit seizoen

maandag 6 maart 2023

Tijdens de laatste stop in de Youth Euro Trophy (YET) voor de seizoensfinale, Koge Youth Masters in Denemarken, heeft Vincent Vluggen zijn tweede toernooizege in dit YET-seizoen behaald. In de finale bleef hij o.a. landgenoten Brent de Ruiter en Mike Bergmann voor.

Tweede eindzege
In oktober wist Vluggen het Bowl for Fun Youth Open in Duitsland al te winnen. Dit keer was hij in Denemarken opnieuw de beste. In de mixed categorie voor jong senioren deden Nederlanders het sowieso erg goed. Na 6 games kwalificatie wisten maar liefst 8 landgenoten de finaleronde te bereiken. In de finales werden knock-out wedstrijden gespeeld om steeds een ronde verder te komen. Vluggen schakelden in de 1e ronde landgenoot Pim van 't Hoog uit. In andere 'Nederlands onderonsjes' won Beaudine Kriele van Sander Kremers en Brent de Ruiter van Ruben Keizer. Niels Meilink verloor van het Deense toptalent Mathias Ankerdal, terwijl Mike Bergmann wel een Deen wist te verslaan: Carl Rundkvist.

In de 2e ronde werden Kriele en Vluggen aan elkaar gekoppeld. Met 238 en 232 was Vluggen een maatje te groot en zo plaatste hij zich voor de halve finales. Dat lukte ook Bergmann en De Ruiter, beide meer overtuigende cijfers.

In de halve finale moest Vluggen het opnemen tegen de laatst overgebleven Deen: Emil Hostbo. Ook Hostbo moest eraan geloven, waardoor Vluggen zijn finaleplek veilig stelde. De andere halve finale ging dus tussen teamgenoten uit het Nederlands team: Bergmann en De Ruiter. Ging de eerste game nog met 1 pin verschil naar Bergmann, in game 2 en 3 stelde De Ruiter orde op zaken door de wedstrijd alsnog overtuigend naar zich toe te trekken. Zo eindigde Bergmann op de derde plek en ging De Ruiter door naar de finale.

Een volledige Nederlandse finale dus, waarin Vluggen uiteindelijk als beste uit de strijd kwam. Vluggen plaatste zich als twaalfde voor de finales, maar wist op het juiste moment te pieken en zijn tegenstanders één voor één uit te schakelen, om zo zijn tweede eindzege van het seizoen binnen te halen. 

Overige klassen
Bij de junioren jongens slaagde alleen Milan Scheffer erin om de finales te bereiken. Als 9e plaatste hij zich voor die finales, waar in de 1e ronde Sean Staines uit Ierland zijn tegenstander was. Staines kende een stabiele wedstrijd, waarin Scheffer net te kort kwam. Zo eindigde hij op de 9e plaats.

Verder waren er geen finaleplekken meer voor de andere Nederlandse deelnemers. Alle uitslagen van de Koge Youth Masters zijn te vinden op deze website.

Op 19 mei 2023 wordt het YET-seizoen afgesloten met de finales in Wommelgem, België. We wensen alle Nederlanders die zich daarvoor geplaatst hebben alvast veel succes toe.Het podium bij de jong senioren, met o.a. Kriele, De Ruiter (2e), Vluggen (1e) en Bergmann (3e) (klik voor vergroting)

Misschien ook interessant...

Vincent Vluggen wint Bowl for Fun Youth Open

Zondag 9 oktober werden de finales gespeeld van de eerste editie van het Bowl for Fun Youth Open in Langen, Duitsland. Het toernooi maakt onderdeel uit van de Youth Euro Trophy, de Europese tour voor jeugd en jong senioren.

Beaudine Kriele wint YET Denemarken

Tijdens de Koge Youth Masters 2022 in Denemarken kwamen diverse jeugdige landgenoten in actie. Beaudine Kriele (19) presteerde het beste met winst in haar mixed klasse. 

Keizer en De Ruiter succesvol in Youth Euro Trophy

Zondag 30 oktober zijn de finales gespeeld van het 26e JIC Sinjoor International Youth Tournament in Wommelgem, België. Aan het toernooi doen vaak veel landgenoten mee en dat was ook dit jaar het geval. Met in twee klassen een winnaar uit Nederland: Anouk Keizer & Brent de Ruiter waren allebei de beste in hun leeftijdsklasse.

Podiumplekken voor Milan Scheffer en Vincent Vluggen bij YET Frankrijk

Tijdens de Franse stop van de Youth Euro Trophy (YET), het 23e Jeff de Bruges, is Milan Scheffer tweede geworden in de 'Junior' klasse. Vincent Vluggen werd in die klasse derde. Sean Staines uit Ierland ging er na een sterke finale met de winst vandoor.