Vincent Vluggen wint Bowl for Fun Youth Open

maandag 10 oktober 2022

Zondag 9 oktober werden de finales gespeeld van de eerste editie van het Bowl for Fun Youth Open in Langen, Duitsland. Het toernooi maakt onderdeel uit van de Youth Euro Trophy, de Europese tour voor jeugd en jong senioren.

Prijzen voor Nederlanders
Alle deelnemers kregen 6 games de kans om zich te plaatsen voor de top 8 op de finaledag. Er werd gespeeld in vier klassen: U13 mixed, U19 meisjes, U19 jongens en U25 mixed.

In die laatste categorie plaatsten Beejée Westerdijk, Mathijs Beverdam, Brent de Ruiter en Vincent Vluggen zich voor de top 8, final step 1. In final step 1 gingen de scores weer op nul en stonden nog eens 6 games op het programma. Hierin kwam Westerdijk net te kort voor de top 4, die zich plaatsten voor final step 2, waarin middels stepladder finales de winnaars werden bepaald.

De andere drie landgenoten haalden de top 4 en stonden vervolgens direct tegenover elkaar. De Ruiter won zijn wedstrijd van Beverdam (256-160), maar moest het vervolgens afleggen tegen Vluggen (199-214). In de finale stond Vluggen tegenover de als eerste geplaatste Duitser Florian Hladky. Met een overtuigende 267-203 wist Vluggen de finale te winnen en zo schreef hij de eerste editie van dit toernooi op zijn naam.

Ook bij de jongens U19 een Nederlandse finalist: Milan Scheffer wist zich als nummer 2 te plaatsen voor de stepladder finales. Hierin rekende hij in de halve finale af met Albin Gullstrand uit Zweden (205-175). In de finale wachtte de Deen Nicolas Carter. Ondanks een mooie score van 213 bleek Carter net iets te sterk (249). Maar zo behaalde Scheffer een knappe tweede plaats.

Een tweede plaats was er ook voor Radin Alizade, in de U13 mixed categorie. Na 6 games in final step 1 had hij zich als eerste geplaatst voor de finale. Daarin kreeg hij te maken met Lasse Thomsen (DEN), die twee rondes had gewonnen om de finale te bereiken. Ook in de finale stoomde Thomsen door, want hij won van Alizade met 199-176, waardoor de jongeling uit Hoofddorp genoegen moest nemen met zilver. Een knappe prestatie! In dezelfde categorie eindigde Xavi van Diest als 6e.

Bij de meisjes U19 wist Veerle Tribulet de finaledag te halen. In final step 1 eindigde zij als 7e.

Voor een overzicht van alle uitslagen ga je naar bowlforfunopen.de.

Alle prijswinnaars in Langen, met o.a. Vluggen, Alizade, Scheffer, De Ruiter en Beverdam (klik voor vergroting, © Bowl For Fun Open)