Vijf cursisten volgen opleiding Basisbegeleider

maandag 14 oktober 2019

Zaterdag 12 oktober ontvingen onze docenten Wendy Haak en Ben van Spronsen vijf cursisten voor de opleiding tot Basisbegeleider. Daarmee hebben de deelnemers een eerste stap gezet richting een mooie trainersloopbaan.

Zaterdag 12 oktober ontvingen onze docenten Wendy Haak en Ben van Spronsen vijf cursisten voor de opleiding tot Basisbegeleider. Daarmee hebben de deelnemers een eerste stap gezet richting een mooie trainersloopbaan.

Het is onmogelijk om in één dag onze cursisten alle aspecten van het trainersvak te leren. Wel hebben de cursisten een eerste inzicht gekregen in onze opleiding tot trainer, door middel van het doen van de oefeningen die in de opleiding aan bod komen. Dit zorgt bij de nieuwe Basisbegeleiders voor extra bagage waarmee zij een trainer kunnen ondersteunen, bijvoorbeeld bij hele grote groepen.

We hopen natuurlijk dat het enthousiasme voor het trainersvak nog meer is aangewakkerd en dat alle deelnemers in de toekomst de Level I trainersopleiding gaan volgen, waar ze de achtergronden en methodieken leren die bij de oefeningen horen om zo het juiste leereffect bij de bowlers teweeg te brengen.

Op de foto zie je onze docenten Haak en Van Spronsen, met in het midden van links naar rechts cursisten Lydean Koops, Birgit Koops, Paul Alma, Arjan Spijkerman en Bart Reitsma.


Misschien ook interessant...

Back to Bowling Countdown Week 4 - Op bezoek bij Lilian

Deze week blikken we in de Back to Bowling Countdown terug op ons bezoek aan Lilian ten Velden uit RIjswijk. Lilian is niet zo maar een bowlster. Ze werd namelijk Nederlands Kampioen A-klasse in 1967 (!). Het was een prachtig bezoek met mooie verhalen uit de historie van de sport. Veel kijkplezier!

Crowdfunding voor World Games en WK U21

Team NL Bowling wacht een overvolle zomer, met vanaf juni t/m oktober iedere maand een kampioenschap. Voor de World Games en de WK U21 zijn we crowdfundingacties gestart, om de kosten voor de deelnemers (zoveel mogelijk) te dekken.

NBF doet mee aan actie Play Unified op de club

Begin 2022 lanceert Special Olympics Nederland ‘Play Unified op de club’ en wij als sportbond steunen deze campagne van harte. Een landelijke campagne om sporters met en zonder verstandelijke beperking samen te laten sporten.

Jeugd verdeelt nationale titels in Eindhoven

Zaterdag 25 juni was het de beurt aan de jeugd om de nationale titels in de Singles & Doubles Events te verdelen. In een warm Bowling Eindhoven zorgden de jongens en meisjes in de U12, U15 en U21 voor spectaculaire finales, wat uiteindelijk 12 nieuwe Nederlandse (Doubles) kampioenen opleverde!