Vier roll-offs nodig voor beslissing op de NK Senioren

maandag 10 juni 2024

Een uniek slot bij de NK Senioren in Nieuwegein in de heren 1e klasse. Lees er hieronder meer over. Bij zowel de Doubles als de Singles werden vandaag de kampioenen gekroond. In de Singles zijn Joeri van der Kamp, Nico Wijma, Sjoanita Brommer en Iris Menken Nederlands Kampioen geworden.

Doubles
Waar bij de Singles de stepladder games en de halve finales ongekend spannend waren bleef die
spanning bij de Doubles uit. In alle vier de klassen liepen de koplopers snel weg bij de rest van het veld waardoor zij overtuigend kampioen werden. 

Bij de Heren 1e klasse was het verschil het kleinste. Donovan Daal & Fong Lau begonnen met een ruime voorsprong van 150 pins op Jeffrey Bolleboom en Nico Wijma aan de finales. In de tweede game zetten de deur onverwachts open voor een comeback met een game van 122, maar Bolleboom & Wijma gooide die game zelf 134 waardoor het verschil bleef. Beide teams wisten zich erg sterk te herpakken en zetten een reeks sterke games neer. Vooral Bolleboom & Wijma hadden de smaak te pakken en eindigden in de finale 98 pins voor op Daal & Lau. Daardoor bleef er 52 pins over van de voorsprong en mogen Daal & Lau zich Nederlands Kampioen noemen!

Bij de Heren 2e klasse zijn Jan Geurtsen & Marc Zaal Nederlands Kampioen geworden. Zij hadden een voorsprong van 82 pins op de nummer twee. In de Dames 1e klasse zijn Amanda Bevers & Sjoanita Brommer kampioen geworden. Ze schoten uit de startblokken met 212,237 en 210 en keken daarna niet meer om en wonnen met een voorsprong van 166 pins. In de Dames 2e klasse wonnen Anja Zoomer & Annemieke Bouwmeester met bijzonder veel overtuiging. Hun voorsprong bedroeg maar liefst 349 pins.

Singles
In de Heren 1e klasse was de stepladder bloedstollend. In de eerste wedstrijd leek de spanning serieuze invloed te hebben op Jeffrey Bolleboom en Donovan Daal. Ondanks twee pocket 7-10 splits wist Donovan op het eind toch de overwinning te pakken met 167-147. In de finale werd het nog spannender. Joeri van der Kamp zette in de 9e en 10e frame een dubbelstrike neer en kon het met nog twee strikes beslissen. Hij liet echter een 10 pin staan waardoor Donovan met een strike en een spare gelijk zou eindigen en dus twee strikes en 1 nodig had voor de winst. Donovan trok de eerste bal naar links, maar de brooklyn viel heerlijk weg. De tweede bal was een 8 die hij sparede waardoor een roll-off nodig was (191-191). 

In de roll-off begon Joeri met een Brooklynbal die eindigde in een 10 pin. Hierdoor kon Donovan de titel pakken. Hij gooide een nette pockethit, maar de 5 pin verschoof en bleef staan waardoor er weer een nieuwe ronde nodig was. Joeri gooide de bal in de pocket, maar weer bleef de 10 pin staan. Donovan gooide vervolgens een bucket 2-8, maar de 2 pin viel laat en dus gingen we nog even door. Joeri gooide de derde bal midden in de pocket, maar een 7 pin leek zijn titelprolongatie in de weg te staan. Donoval gooide de bal echter licht en liet een 2 pin staan. In de vierde poging viel dan toch de beslissing. Joeri gooide de bal opnieuw midden in de pocket en dit keer viel het wel. Donovans bal ging opnieuw licht waardoor Joeri zijn tweede titel op rij wist te pakken.

In de Heren 2e klasse wist Janelio Matitahatiwen knap van Jan Geurtsen te winnen na een eindsprint met een turkey in de laatste frames. Hierdoor trok hij met 212-189 aan het langste eind. In de finale zetten Janelio opnieuw een nette game neer met 182, maar Nico Wijma was echt niet te stoppen. Na een kleine onderbreking halverwege de game ging hij los en strikede de game uit voor een 256. Dat is echt pieken op het juiste moment.

In de Dames 1e klasse was het een hoogstaande eerste wedstrijd. Sjoanita Brommer begon zeer sterk aan de game en kwam eigenlijk niet meer in de problemen ondanks een knappe game van Jacomien van den Heuvel (237-202). In de finale was het enorm spannend. Natasja van der Stelt en Sjoanita waren aan elkaar gewaagd en het kwam aan op de laatste frame. Sjoanita maakte in de 10e frame heel knap een babysplit (2,7,8) waardoor Natasja een dubbel strike nodig had voor de overwinning. Dit lukte niet waardoor Sjoanita de titel pakte en ook de enige was in de stepladders die als nummer 2 of 3 de titel wist te pakken (179-168).

In de Dames 2e klasse was het ook spannend. In de eerste wedstrijd moest Anja Zoomer een spare maken in de 10e frame om Marissa van Wijk te dwingen een dubbele strike te gooien. Marissa gooide de eerste strike, maar bij de tweede stokte het en dus ging Anja door (167-161). In de finale was het minder spannend. Iris Menken zette een sterke game neer en pakte heel knap de titel met 187-162. 

Vier roll-offs nodig voor beslissing op de NK Senioren
Vier roll-offs nodig voor beslissing op de NK Senioren

Misschien ook interessant...