Video: Clinic voor jeugd in het kader van NK in Eindhoven

woensdag 1 juni 2022

Van 15 mei t/m 3 juli organiseren we de NK 2022 in Eindhoven. Dat evenement grijpen we aan om de bowlingsport én de Eindhovense Bowling Verening (EBV) onder de aandacht te brengen van de Eindhovenaren. Dinsdag 31 mei organiseerden we daarom een clinic.

De clinic werd gegeven door broers en EBV-leden Vince en Ronan van der Loo, waarbij ook een groep jeugdbegeleiders van de verenging aanwezig was. Het werd een mooie avond, waarbij 18 kids deelnamen aan de clinic. Daarbij is het zeker gelukt een aantal van hen enthousiast te maken voor de sport én de vereniging. 

Het organiseren van de clinic had niet gekund zonder de samenwerking met Eindhoven Sport en de medewerking van Mega Bowling Eindhoven. Een belangrijke driehoek voor alle verenigingen, die met het centrum, maar zeker ook met de gemeente voor lokale contacten & promotie! Zo hopen we met de organisatie van de NK ook iets duurzaams achter te laten in Eindhoven. 

Kijk voor een reportage van de clinic op https://studio040.nl/nieuws/artikel/profs-leren-eindhovense-kinderen-strikes-gooien-leuker-dan-voetbal 

Meer foto's van de clinic vind je hier.

NK in Eindhoven
De NK 2022 worden a.s. zaterdag hervat met de NK voor leden met een auditieve beperking. Aan het eind van de dag weten we wie de nieuwe Singles & Doubles kampioenen zijn. Daarna volgen nog twee weekenden met voorrondes voor de jeugd, senioren en elite. Op 25 juni staan de finales voor de jeugd op het programma, op 26 juni de finales voor de senioren en op 3 juli de finales voor de elite.

Klik hier voor meer informatie over de NK 2022
 

Misschien ook interessant...

Perfect game in overvol NK-weekend

Afgelopen weekend zijn de NK 50+ Dubbel in Leiderdorp en de NK voor jeugd, senioren & elite in Eindhoven van start gegaan. Tijdens één van de voorrondeseries gooide Mitchel Klok een perfect game.

NK 2022 van start gegaan met G-bowlers

Zondag 15 mei zijn in Bowling Eindhoven de Nederlandse kampioenschappen 2022 van start gegaan. De leden met een verstandelijke beperking hadden de eer om als eerste in actie te komen, waarbij direct finales gespeeld zijn.

Vincent Vluggen wint YET Zwitserland

Vincent Vluggen heeft in Zurich, Zwitserland, de laatste stop van de Youth Euro Trophy (YET) gewonnen. Met o.a. een perfect game in de voorronde trok hij de zege naar zich toe.

Paling en Fens nieuwe Elite kampioenen

De Nederlandse kampioenschappen 2022 zijn zondag 3 juli afgesloten met de Elite klassen. Lindsey Paling en Youri Fens wonnen de NK Singles, het goud bij de Doubles ging naar de duo's Paling/Samantha Greiner en Mike Bergmann/Brent de Ruiter.