Vanaf zondag 29 januari: De European Senior Championships 2023

zaterdag 28 januari 2023

Zondag 29 januari gaan in Aalborg de European Senior Championships 2023 (ESC 2023) van start. Team NL Bowling wordt in Denemarken vertegenwoordigd door een dames- en een herenteam.

Tweede editie
De ESC 2023 zijn toe aan de tweede editie, na de eerste editie van 2020 in Oostenrijk. Het Nederlands team, dat begeleid wordt door Lia Fievet en Frans Wagemakers, bestaat uit vier dames en vier heren: Jessie Verhoeven, Petra Westerhof-Hofstee, Marja van Dijk-Uittenbogaart, Claribel Muis, Ron van den Bogaard, Jack Edelaar, Geert-Jan van Baest en Marco Landman.

Na de official practice en opening op zaterdag 28 januari gaan de kampioenschappen zondag en maandag van start met de Doubles Events. Op dinsdag en woensdag worden de Team Events gespeeld en op donderdag en vrijdag de Singles Events. De beste 24 dames en beste 24 heren in de All Events sluiten de ESC vrijdag en zaterdag af met de Masters Events.

In 2020 wist het Nederlands team 2x brons te winnen. Van Baest, nu weer van de partij, en Nico Thienpondt werden derde in het Doubles Event. Daarnaast werd Thienpondt ook knap derde in de All Events. We zijn benieuwd waartoe het team dit jaar in staat is, na een goede voorbereiding van kwalificatiemomenten en gezamenlijke trainingen.

Op onze ESC-webpagina delen we alle handige links om vanaf zondag niets te hoeven missen van deze EK. Eventuele updates van links volgen nog wanneer deze in aanloop naar de ESC beschikbaar komen. Volg op facebook en instagram @teamnlbowling voor meer updates vanuit Aalborg.


Misschien ook interessant...

TEAMKPN Sportfonds ondersteunt Team NL Bowling heren op weg naar EK

De heren van Team NL Bowling krijgen dit seizoen de support van het TEAMKPN Sportfonds, in hun ambitie om opnieuw succes te behalen. Deze zomer won het team een historische Europese titel.

Mike Bergmann wint zilver tijdens ECC

Tijdens het European Championship of Champions (ECC), de jaarlijkse EK voor landskampioenen, heeft de 22-jarige Mike Bergmann de zilveren medaille gewonnen. Bergmann was in Olomouc (Tsjechië) om zijn titel uit 2021 te verdedigen. Helaas slaagde hij daar niet in. In de finale moest Bergmann zijn meerdere erkennen in de Mats Maggi uit België.

Stem op Stinissen als Sportman van het jaar in Rotterdam

Michell Stinissen is genomineerd voor de titel 'Sportman van het jaar' in Rotterdam en jij kan hem aan die titel helpen door hem jouw stem te geven. Stinissen is genomineerd omdat hij met de Team NL Bowling heren EK-goud won deze zomer.

Van den Bogaard/Kok & Klaver/van Dijk Nederlands kampioenen 50+ Dubbel

Tijdens de NK 50+ Dubbel zijn zondag 29 mei de duo's Ron van den Bogaard/Eric Kok (scratch) en Didi Klaver/Karel van Dijk (handicap) Nederlands kampioenen geworden. De finales werden gespeeld in Franky's Bowling te Leiderdorp.