Vanaf zondag 29 januari: De European Senior Championships 2023

zaterdag 28 januari 2023

Zondag 29 januari gaan in Aalborg de European Senior Championships 2023 (ESC 2023) van start. Team NL Bowling wordt in Denemarken vertegenwoordigd door een dames- en een herenteam.

Tweede editie
De ESC 2023 zijn toe aan de tweede editie, na de eerste editie van 2020 in Oostenrijk. Het Nederlands team, dat begeleid wordt door Lia Fievet en Frans Wagemakers, bestaat uit vier dames en vier heren: Jessie Verhoeven, Petra Westerhof-Hofstee, Marja van Dijk-Uittenbogaart, Claribel Muis, Ron van den Bogaard, Jack Edelaar, Geert-Jan van Baest en Marco Landman.

Na de official practice en opening op zaterdag 28 januari gaan de kampioenschappen zondag en maandag van start met de Doubles Events. Op dinsdag en woensdag worden de Team Events gespeeld en op donderdag en vrijdag de Singles Events. De beste 24 dames en beste 24 heren in de All Events sluiten de ESC vrijdag en zaterdag af met de Masters Events.

In 2020 wist het Nederlands team 2x brons te winnen. Van Baest, nu weer van de partij, en Nico Thienpondt werden derde in het Doubles Event. Daarnaast werd Thienpondt ook knap derde in de All Events. We zijn benieuwd waartoe het team dit jaar in staat is, na een goede voorbereiding van kwalificatiemomenten en gezamenlijke trainingen.

Op onze ESC-webpagina delen we alle handige links om vanaf zondag niets te hoeven missen van deze EK. Eventuele updates van links volgen nog wanneer deze in aanloop naar de ESC beschikbaar komen. Volg op facebook en instagram @teamnlbowling voor meer updates vanuit Aalborg.


Misschien ook interessant...