Vanaf zaterdag 6 november: de IBF Super World Championships 2021

vrijdag 5 november 2021

Van 6 t/m 15 november worden in Dubai de IBF Super World Championships 2021 gespeeld. Deze WK staan bol van nieuwe formats en zijn tevens bedoeld als testcase voor de toekomst. Een week later worden de WK 50+ georganiseerd in Dubai.

Van 6 t/m 15 november worden in Dubai de IBF Super World Championships 2021 gespeeld. Deze WK staan bol van nieuwe formats en zijn tevens bedoeld als testcase voor de toekomst. Een week later worden de WK 50+ georganiseerd in Dubai.

Ambitie
De huidige International Bowling Federation (IBF), voorheen beter bekend als WTBA en daarna World Bowling, is nog altijd zeer ambitieus om het potentieel van de bowlingsport beter te benutten. De sport wordt al over de hele wereld beoefend, maar krijgt nog niet altijd de internationale erkenning als topsport die het verdient.

Eén van de acties van de IBF om daar verandering in aan te brengen, is de WK's op een andere manier organiseren. De eerste editie nieuwe stijl vindt komende week plaats. Team NL Bowling is daarbij niet aanwezig. Zowel het dames- als het herenteam zijn momenteel volop in voorbereiding op de EK's die begin 2022 gespeeld worden.

Het worden om meerdere redenen toch nog steeds interessante WK om te volgen. We zijn natuurlijk benieuwd hoe de verhoudingen liggen in de mondiale top na de lockdowns. Daarnaast zijn we benieuwd hoe de nieuwe formats uitpakken. Zorgen ze voor aantrekkelijkere wedstrijden, zowel voor spelers als publiek?

Meer informatie over de IBF Super World Championships is te vinden op: https://ibf.websites.mygameday.app/event/ibf-super-world-championship-2021/.

Klik hier om direct naar het overzicht te gaan van de nieuwe formats (pdf).

Tot slot moeten we strikecloud.com in de gaten houden om niets te hoeven missen van de WK, waarbij op moment van schrijven nog onbekend is wat we daarvan mogen verwachten.

Nederland wel in actie tijdens WK 50+
De WK 50+ heeft ook een nieuwe naam gekregen: de IBF Masters World Championships 2021. Deelnemers kunnen in actie komen in twee categorieën: 50+ of 65+ en ook tijdens deze WK worden nieuwe format van spelen geïntroduceerd.

Nederland komt tijdens deze WK wel in actie, daarover later meer. Eén van de deelnemers, Marja van Dijk, ging eerder deze week in gesprek met De Gelderlander. Lees het interview en bekijk de bijdrage hier terug:
www.gelderlander.nl


Misschien ook interessant...

Team NL Bowling klaar voor WK U21 in Zweden

Dinsdag 21 juni starten de Wereldkampioenschappen voor spelers t/m 21 jaar. In Helsingborg, Zweden, is Team NL Bowling aanwezig met 4 heren en 2 dames. Na de WK afgelopen november, zijn die de tweede kampioenschappen waarbij volgens nieuwe formats gespeeld wordt.

Update coronavirus: Wederom veel diversiteit in uitleg maatregelen

Het mag eigenlijk geen verrassing meer zijn: Opnieuw worden de maatregelen vanuit de overheid op diverse manieren uitgelegd door verschillende organisaties. Ons bereiken gelukkig ook positieve geluiden, dat verenigingsactiviteiten na 22.00 uur doorgang mogen vinden, na overleg met de gemeente.

Bestel je prijzen met korting bij Sportprijzenkampioen.nl

De NBF heeft dit jaar in Sportprijzenkampioen.nl een partner gevonden voor het verzorgen van alle prijzen tijdens Nationale Leagues en kampioenschappen. Ook NBF-verenigingen kunnen meeprofiteren van deze samenwerking.

Europese jeugdkampioenschappen in volle gang

In Wenen zijn maandag de Europese jeugdkampioenschappen van start gegaan met het Doubles Event. Na twee dagen strijdt Team NL Bowling nog niet mee om de prijzen, waarbij Zweden met 2x goud en 2x zilver de maximale score behaalt.