Vanaf 3 augustus: WK voor doven en slechthorenden in München

woensdag 26 juli 2023

Op 1 augustus reist het Nederlands team D-bowlen af naar München voor deelname aan de Wereldkampioenschappen. Het zijn gecombineerde WK, waarbij zowel het dames- als het herenteam in actie komt.

Voorbereiding
De WK voor doven en slechthorenden in München duurt van 3 augustus t/m 12 augustus. Na enkele dovencompetities en toernooien werden de 6 beste dames en heren geselecteerd aan de hand van gemiddelde score en zij vertegenwoordigen in München de KNDSB (Koninklijke Nederlandse Doven Sport Bond).

Het team heeft er alles aan gedaan om zo goed mogelijk voorbereid te zijn. Zo heeft een aantal selectieleden deze periode toernooien in het buitenland gebowld, om goed ingespeeld te zijn op het internationale podium. Daarnaast hebben de afgelopen periode diverse gezamenlijke trainingen plaatsgevonden, onder leiding van bondscoaches Farida Pascoal & Andrea Homan. 

Niet alleen op de baan werden voorbereidingen getroffen, ook daar achter had het team de nodige uitdagingen. Deelname aan de WK kost een flinke eigen bijdrage voor de deelnemers en dus werden diverse acties in het leven geroepen om geld voor het team op te halen. Teammanager Toine Vos vertelt: "Dankzij sponsors, werkgevers, vrienden, familie en kennissen kunnen we inmiddels stellen dat de financiële barometer flink gestegen is, met het gevolg dat we ons nu volledig op de WK kunnen concentreren. Hiervoor willen we alle donateurs hartelijk danken. Ook de NBF, die ons heeft gehlpen met een bus voor transport van onze materialen en kleding.

Selectie
Bowlers uit hele wereld komen bijeen in Hotel H2 in München. Dit hotel ligt aan het Olympische park, waar in 1972 Olympische Spelen werd gehouden. 
Bowlinghal Dream-Bowl Palace ligt vlakbij München en is een van de grootste bowlingcentra van Europa met 52 banen. Daar strijden zowel de dames als heren om de dag op de events Singles, Doubles, Trios, Teams en Masters.

Het Nederlands damesteam bestaat uit: Annemieke Bouwmeester, Annette Kieboom, Denise Tol, Liisa Moity, Ria Duivenvoorden & Anja Zoomer
Het Nederlands herenteam bestaat uit: André Niferik, Edwin Munne, Frank Braan, Jan de Boer, Joost Duivenvoorden en Pieter van den Eijkel.

Vos: "Op 1 augustus vertrekken we om 08:08 uur met snelle ICE225 trein van Amsterdam naar München, en hopen op 13 augustus met medailles terug te komen. Zelf rijd ik samen met tolk Roselinde op en neer met het door de NBF aangeboden busje, om bowlingballen en koffers te transporteren. Spelers hoeven dan alleen met rugzak te reizen, en komen dan heerlijk uitgerust aan."

Voor meer informatie over de WK ga je naar de officiële website: www.wdbc-munich2023.de

Wij wensen het Nederlands team heel veel succes in München en een geweldige ervaring! 
 

 
Foto: Het Nederlands WK-team, Frank Braan ontbreekt op de foto

 

Misschien ook interessant...