Vanaf 10 t/m 17 oktober: NK 50+ Handicap

woensdag 6 oktober 2021

Zondag 10 oktober starten de Nederlandse kampioenschappen 50+ handicap in Dolfijn - The Plays to Be - in Tilburg. Zondag 17 oktober worden de finales gespeeld in de zes verschillende klassen.

Zondag 10 oktober starten de Nederlandse kampioenschappen 50+ handicap in Dolfijn - The Plays to Be - in Tilburg. Zondag 17 oktober worden de finales gespeeld in de zes verschillende klassen.

We mogen weer!
Nog steeds zijn we niet volledig vrij van beperkingen rondom onze evenementen, momenteel moet er tenslotte een CoronaToegangsBewijs (CTB) getoond worden voor toegang tot de meeste bowlingcentra, maar er kan al een stuk meer dan bijvoorbeeld de laatste editie van de NK 50+ hcp, vorig jaar oktober. Toen kon er geen publiek bij zijn en moest er nog zoveel mogelijk 1,5 meter afstand gehouden worden.

Dan zien de vooruitzichten er voor de komende week een stuk beter uit. In drie verschillende leeftijdscategorieën (A: 50-57 jaar, B: 58-64 jaar en C:65 jaar en ouder) gaan heren en dames apart van elkaar de sportieve strijd met elkaar aan. Op de 24 banen van Dolfijn zijn er 48 finaleplaatsen beschikbaar, die naar rato worden opgevuld. Per klasse spelen minimaal 3 finalisten om het goud.

In de voorrondes spelen de deelnemers 5 games, waarbij de handicap 80% van 220 is, met een max. handicap van 80 per game. Op de website van organisatie ESBC Nederland vind je meer informatie, zoals het volledige programma, het deelnemersveld en het oliepatroon Gateway Arch. Klik hier om de website te bezoeken.

Doe mee!
Er is nog steeds een aantal plekken beschikbaar in één van de verschillende voorrondeseries. Geef jouw seizoenstart een mooi boost door deel te nemen aan deze mooie kampioenschappen! Inschrijven kan heel gemakkelijk door een e-mail te sturen naar Lia Fievet via lia.esbcnederland@gmail.com.

Gedurende de NK worden op de eerder genoemde website de uitslagen bijgehouden. Live scoring wordt mogelijk gemaakt door NBF-partner Lanetalk. Download de app en selecteer het bowlingcentrum Dolfijn - The Plays To Be - of ga naar lanetalk.com.

We wensen alle deelnemers veel succes en mooie scores toe!

Foto: Winnaars editie 2020 (© Huib Groot Obbink)

Misschien ook interessant...

Verkeerde foto bij overlijdensbericht Djin Tjan Thee in Bowlen.nl

Deze week valt bij onze aangesloten leden een nieuwe editie van Bowlen.nl op de mat. Hierin is het overlijdensbericht van Djin Tjan Thee opgenomen. Echter is daarbij de verkeerde foto geplaatst.

Deel 1 van terugblik online verenigingsoverleg 19 januari 2021

Tijdens een nieuw online verenigingsoverleg sloten dinsdag 19 januari bestuursleden van bijna 50 verenigingen aan. Met hen werd de actualiteit besproken, maar werd ook vooral vooruit gekeken naar de uitdagingen die voor ons liggen.

Hoofddorps Helden: Els & Leander kijken uit naar NK G-bowlen

Het mooie aan de bowlingsport is dat iedereen het kan doen! Dat laten we ook zien tijdens de NK 2023, de kampioenschappen voor álle bowlers. In de serie 'Hoofddorps Helden' maken we kennis met een grote diversiteit aan bowlers, die in Hoofddorp de local hero's zijn om te komen aanmoedigen! 

Vanaf zaterdag 6 november: de IBF Super World Championships 2021

Van 6 t/m 15 november worden in Dubai de IBF Super World Championships 2021 gespeeld. Deze WK staan bol van nieuwe formats en zijn tevens bedoeld als testcase voor de toekomst. Een week later worden de WK 50+ georganiseerd in Dubai.