Van Weeren, Gonzales en Passies winnen Masterfinales Sport Bowling Tour

zondag 21 mei 2023

In het weekend van Hemelvaart werden in Bowling de Kruitmolen (Middelburg) de Mastersfinales van de Sport Bowling Tour (SBT) georganiseerd. Ruim 150 leden waren dit seizoen actief in de SBT, waarvoor in drie klassen finales werden gespeeld.

Afsluiting seizoen
De SBT bestond dit seizoen uit 8 stops, verspreid over heel het seizoen en heel Nederland. Per stop werden winnaars bepaald, maar konden ook punten behaald worden voor de tour ranking. De beste spelers na het gehele seizoen werden door organisator Marco Landman uitgenodigd voor de Masters finales in Middelburg.

Die finales gingen op Hemelvaartsdag van start met de B-klasse en de 50+ klasse. In de B-klasse was Josh Gonzales de beste en Jan Passies was de beste 50-plusser. In het weekend stond de finale in de A-klasse op het programma, die werd uiteindelijk gewonnen door Jord van Weeren.

Tijdens het weekend werden ook de winnaars van de tour ranking gehuldigd. Mark Jacobs verzamelde dit seizoen de meeste punten bij de heren, Sharon Rietveld was de beste dame. Bij de jeugd was Veerle Tribulet het beste meisje en Vince van der Loo de beste jongen.

Voor uitgebreide verslagen, foto's en meer verwijzen we je graag naar de Facebookpagina van sportbowling.nl.

Ook volgend seizoen wordt de SBT weer georganiseerd. De inschrijving voor de diverse stops is alweer geopend. Ga naar sportbowling.nl voor meer informatie.
Foto: Top 3 A-klasse, met v.l.n.r. Bram van Meerbergen, Jord van Weeren en Anna Petakova.

Misschien ook interessant...

Bestel je prijzen met korting bij Sportprijzenkampioen.nl

De NBF heeft dit jaar in Sportprijzenkampioen.nl een partner gevonden voor het verzorgen van alle prijzen tijdens Nationale Leagues en kampioenschappen. Ook NBF-verenigingen kunnen meeprofiteren van deze samenwerking.

Nog een paar dagen en dan starten de NK 2022 in Eindhoven

Aanstaande zondag starten de Nederlandse kampioenschappen 2022. Voor het eerst worden diverse NK georganiseerd in één centrum: Bowling Eindhoven. Zondag 15 mei trappen 95 G-bowlers de NK af, die vervolgens nog 7 weken duren t/m de finales voor de Elite op zondag 3 juli.

Geen Stedenontmoeting 50+ in november

De Stedenontmoeting die in het weekend van 12/13 november gepland stond gaat helaas niet door. Het is ons niet gelukt om de organisatie rond te krijgen.

NK 2022 in mei, juni & juli: Voor alle bowlers!

Van 15 mei t/m 3 juli vinden de Nederlandse kampioenschappen 2022 plaats in Bowling Eindhoven. Alle leden van de NBF kunnen deelnemen aan deze Nederlandse kampioenschappen. De inschrijving opent op maandag 28 maart, om 12.00 uur.