Van Weeren en Jacobs presteren goed tijdens EBT in Noorwegen

maandag 18 oktober 2021

Er kan weer gebowld worden en er kan weer gereisd worden en dus komen weer diverse Nederlandse deelnemers in actie tijdens de European Bowing Tour. Met de tweede plek voor Jord van Weeren als beste resultaat.

Norwegian Open
Tijdens de EBT-stop in Noorwegen kwamen naast Van Weeren ook landgenoten Mark Jacobs en Ron van den Bogaard in actie. Internationals Jacobs en Van Weeren zijn met Team NL Bowling in voorbereiding op de EK heren, komende januari in Finland. Tijdens de EBT meten zij zich met de top van Europa, goede voorbereiding dus voor wanneer ze worden geselecteerd voor de definitieve EK-selectie.

Na 6 games kwalificatie plaatste Van Weeren zich als 14e voor de finaledag, Jacobs als 31e. In de daaropvolgende finalerondes kon Van Weeren er een paar overslaan en wist Jacobs zich steeds overtuigend te plaatsen voor de volgende ronde. In de voorlaatste ronde (final step 4), kwam Jacobs echter net te kort voor een plek in de top 8, hij werd 9e. Omdat Van Weeren die ronde 8e werd ging hij nog wel door naar de laatste finaleronde. Daarin moest hij de strijd aan met diverse (voormalig) wereldkampioenen uit Scandinavië en Van Weeren hield zich goed staande. Zijn scores waren uiteindelijk goed voor een prachtige tweede plaats, net achter de Noor Glenn Morten Pedersen. De Zweed Peter Hellström complementeerde het podium (zie foto).

EBT-stop Wittelsheim
Twee weken eerder kwam een grote groep Nederlanders ook in actie tijdens de EBT-stop in Frankrijk. Hier wisten Van Weeren (9e), Nick de Gelder (8e) en Mike Bergmann (6e) ver te komen.

Wat is het toch fijn dat er weer (internationale) wedstrijden gespeeld kunnen worden!