Van Weeren en Jacobs presteren goed tijdens EBT in Noorwegen

maandag 18 oktober 2021

Er kan weer gebowld worden en er kan weer gereisd worden en dus komen weer diverse Nederlandse deelnemers in actie tijdens de European Bowing Tour. Met de tweede plek voor Jord van Weeren als beste resultaat.

Er kan weer gebowld worden en er kan weer gereisd worden en dus komen weer diverse Nederlandse deelnemers in actie tijdens de European Bowing Tour. Met de tweede plek voor Jord van Weeren als beste resultaat.

Norwegian Open
Tijdens de EBT-stop in Noorwegen kwamen naast Van Weeren ook landgenoten Mark Jacobs en Ron van den Bogaard in actie. Internationals Jacobs en Van Weeren zijn met Team NL Bowling in voorbereiding op de EK heren, komende januari in Finland. Tijdens de EBT meten zij zich met de top van Europa, goede voorbereiding dus voor wanneer ze worden geselecteerd voor de definitieve EK-selectie.

Na 6 games kwalificatie plaatste Van Weeren zich als 14e voor de finaledag, Jacobs als 31e. In de daaropvolgende finalerondes kon Van Weeren er een paar overslaan en wist Jacobs zich steeds overtuigend te plaatsen voor de volgende ronde. In de voorlaatste ronde (final step 4), kwam Jacobs echter net te kort voor een plek in de top 8, hij werd 9e. Omdat Van Weeren die ronde 8e werd ging hij nog wel door naar de laatste finaleronde. Daarin moest hij de strijd aan met diverse (voormalig) wereldkampioenen uit Scandinavië en Van Weeren hield zich goed staande. Zijn scores waren uiteindelijk goed voor een prachtige tweede plaats, net achter de Noor Glenn Morten Pedersen. De Zweed Peter Hellström complementeerde het podium (zie foto).


EBT-stop Wittelsheim
Twee weken eerder kwam een grote groep Nederlanders ook in actie tijdens de EBT-stop in Frankrijk. Hier wisten Van Weeren (9e), Nick de Gelder (8e) en Mike Bergmann (6e) ver te komen.

Wat is het toch fijn dat er weer (internationale) wedstrijden gespeeld kunnen worden!

Misschien ook interessant...

Nederlanders scores goed tijdens YET-stop Nederland

Zondag 29 januari vonden in Bison Bowling Haarlem de finales plaats van het Junior Dutch Open, het internationale jeugdtoernooi in Nederland dat onderdeel uitmaakt van de Youth Euro Trophy (YET). Twee landgenoten gingen er in hun klasse met de winst vandoor.

Draai warm voor de NK 2023 met de 'Road to Hoofddorp'

De 'Road to Hoofddorp' is een Lanetalk challenge. De Lanetalk app maakt het mogelijk om deel te nemen aan in-app competities, op het moment dat het jou het best uitkomt. Meedoen kan al in 23 centra, verspreid over heel Nederland.

Update coronavirus: Huidige lockdown verlengd t/m 9 februari

Dinsdag 12 januari is de huidige lockdown i.v.m. het coronavirus verlengd t/m 9 februari. Dat betekent o.a. dat tot die tijd bowlingcentra gesloten moeten blijven en wij dus niet de baan op kunnen.

MijnNBF is er voor jou, maak er gebruik van!

Als lid van de Nederlandse Bowling Federatie heb je toegang tot MijnNBF. Hier vind je o.a. jouw digitale ledenpas en een overzicht van al jouw scores. Met jouw gegevens kun jij je ook online inschrijven voor toernooien en heb je toegang tot onze mobiele app.