Van den Bogaard/Kok & Klaver/van Dijk Nederlands kampioenen 50+ Dubbel

zondag 29 mei 2022

Tijdens de NK 50+ Dubbel zijn zondag 29 mei de duo's Ron van den Bogaard/Eric Kok (scratch) en Didi Klaver/Karel van Dijk (handicap) Nederlands kampioenen geworden. De finales werden gespeeld in Franky's Bowling te Leiderdorp.

Scratch
Ruim 70 dubbels kwamen van 22 t/m 29 mei in actie tijdens de NK 50+ dubbel, waarbij iedereen vijf games voorronde speelde. Op basis van de scratch scores plaatsten de beste 14 duo's zich voor de finales. Voor de overgebleven duo's werden de handicapscores bekeken, waarna de beste 14 duo's van die ranking ook finale gingen spelen.

Na die voorrondegames gingen Stephan Verheijen en Erwin Dobbelsteen aan de leiding. In de finale werden echter nogmaals vijf games gegooid en daarin lukte het 't duo niet te leiding vast te houden. Ze kwamen uiteindelijk tot een total pinfall van 3958, goed voor een derde plaats. Geert-Jan van Baest en Ernst-Jan Bodemann gingen het duo voorbij en eindigde tweede met 4007. Maar de nieuwe kampioenen heten Ron van den Bogaard en Eric Kok. Zij kenden een goede finaledag en scoorden uiteindelijk 4116 om zo overtuigend de nationale titel binnen te slepen!

Klik hier voor de volledige eindstand na de finale.

Handicap
Nadat de scratch finalisten bekend waren, stonden Klaver en Van Dijk bovenaan de ranking o.b.v. handicap scores. Die plek wisten ze in de vijf finalegames te behouden. Met een totale score van 4365 werd het duo Nederlands kampioen! Het zilver ging naar Marty Bolluyt en Nicolette Ista met 4261 en het brons ging naar Dik van Stein en Carlo Timmers met 4237.

Klik hier voor de volledige uitslag van de NK 50+ Dubbel Handicap 

Klik hier voor alle foto's.

Onze felicitaties voor alle prijswinnaars en de nieuwe kampioenen!

Misschien ook interessant...