Update coronavirus: Wedstrijden en toernooien weer toegestaan, ook buiten eigen centrum

woensdag 26 januari 2022

Per direct is het weer toegestaan om wedstrijden en toernooien te organiseren en te spelen buiten je eigen centrum. Er is nog wel een aantal voorwaarden waarmee we rekening moeten houden.


Versoepelingen per 26 januari
Tijdens de persconferentie van het kabinet op dinsdag 25 januari werd duidelijk dat de Rijksoverheid inschat dat er meer versoepelingen in het coronabeleid mogelijk zijn. Dat betekent o.a. dat de horeca weer open mag en dat alle wedstrijden en toernooien weer gespeeld mogen worden.

Horeca open onder voorwaarden
We zijn erg blij dat er ook versoepelingen in de horeca mogelijk zijn. Voor onze eigen sportbeleving, maar niet in de laatste plaats voor de ondernemers en hun personeel. We moeten daarbij nog wel rekening houden met enkele voorwaarden:
- Horeca moet om 22.00 uur sluiten
- Een mondkapje is verplicht tijdens verplaatsing in het bowlingcentrum
- Een zitplaats is verplicht voor publiek

Bowlen onder voorwaarde mogelijk
Naast de beperkingen wat betreft horeca, zijn er nog meer zaken waarmee je rekening moet houden wanneer je weer gaat bowlen. We sommen de belangrijkste regels voor je op:

- Op binnensportlocaties is een coronatoegangsbewijs verplicht voor iedereen van 18 jaar en ouder. Er zijn uitzonderingen.
- Mondkapjes zijn verplicht voor sporters vanaf 13 jaar op binnensportlocaties, behalve tijdens het sporten.
- Publiek is weer toegestaan.
- Toernooien en wedstrijden tussen teams van andere verenigingen zijn weer toegestaan.
- 1,5 meter afstand houden is niet verplicht bij wedstrijden en trainingen als dat door de aard van de sport niet mogelijk is.
- Houd je aan de basisregels om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Meer informatie
Indien er n.a.v. de persconferentie en de eerste communicatie vanuit Rijksoverheid nog aanpassingen worden gedaan in maatregelen en/of protocollen, dan communiceren wij die updates z.s.m. op onze website.

Voor vragen, neem contact met op ons op via info@nbfbowlen.nl. Bestuursleden van verenigingen kunnen hun vragen ook stellen op het kanaal binnen MS Teams.

Meer informatie is ook te vinden op de websites van NOC*NSF en de Rijksoverheid.

Misschien ook interessant...

Gezocht: noorderlingen en oosterlingen met technisch inzicht

Heb jij belangstelling voor techniek en affiniteit met (wedstrijd)bowlen? Dan is de rol van Baaninspecteur bij het Nationaal Bowling Instituut (NBI) misschien wel iets voor jou.

Terugblik online verenigingsoverleg 18 januari

Dinsdag 18 januari waren ruim 30 verenigingen aanwezig bij een nieuw online verenigingsoverleg. We blikken kort terug op dit overleg met verenigingsbesturen.

Road to Vienna start in Leiden

Zaterdag start de ‘Road to Vienna 2023’, het programma dat in het teken staat van deelname aan de Europese jeugdkampioenen van 2023 en van start gaat met bekende en nieuwe gezichten.

EYC 2020 in april geannuleerd, organisatie onderzoekt naar nieuwe data

Enkele weken voorafgaand aan de start van de EYC 2020 heeft het organisatiecomité in overleg met ETBF, de Nederlandse overheid en alle partners de beslissing genomen om de EK Jeugd 2020 niet in april te organiseren.