Update coronavirus: Wederom veel diversiteit in uitleg maatregelen

woensdag 30 september 2020

Het mag eigenlijk geen verrassing meer zijn: Opnieuw worden de maatregelen vanuit de overheid op diverse manieren uitgelegd door verschillende organisaties. Ons bereiken gelukkig ook positieve geluiden, dat verenigingsactiviteiten na 22.00 uur doorgang mogen vinden, na overleg met de gemeente.

Het mag eigenlijk geen verrassing meer zijn: Opnieuw worden de maatregelen vanuit de overheid op diverse manieren uitgelegd door verschillende organisaties. Ons bereiken gelukkig ook positieve geluiden, dat verenigingsactiviteiten na 22.00 uur doorgang mogen vinden, na overleg met de gemeente.

Ga in gesprek
Het advies dat we gisteren al gaven was: ga in gesprek! Met de bowlingondernemer en (eventueel gezamenlijk) met de lokale autoriteiten. Zoals geschreven, het is geen verrassing meer dat wanneer er maatregelen worden aangekondigd, die maatregelene niet direct duidelijk zijn voor heel het land, zoals bijvoorbeeld bij andere sporten het geval is. Dit komt natuurlijk door het feit dat wij onze sport beoefenen in een horecagelegenheid.

Inmiddels hebben we diverse centra en verenigingen gesproken, die toestemming hebben om ook na 22.00 uur door te gaan met de verenigingsactiviteiten (huisleagues), als daarbij de bar maar gesloten is en na afloop van de laatst gegooide bal iedereen direct huiswaarts gaat. Dit is ook een situatie waar NOC*NSF zich in kan vinden, want het ligt in lijn met wat er bij andere sporten gebeurt.

Is dit bij jouw vereniging nog niet het geval of worden jullie beperkt door het maximum aantal van 30 personen, dan horen wij dat graag. Stuur ons een mail en dan denken we graag mee over een eventuele oplossing. Hierbij respecteren we vanzelfsprekend het standpunt van de bowlingondernemers en hoe zij invulling aan de situatie willen geven.

Ga zo door!
We vinden het belangrijk dat bowlen mogelijk blijft. Juist nu is het van belang dan onze leden dat stukje ontspanning kunnen hebben en in beweging kunnen blijven. Daarbij blijft het van belang alle maatregelen te respecteren en de geldende protocollen in het bowlingcentrum op te volgen.

We begrijpen van veel verenigingen dat dit goed gaat. Gisteren spraken we een ondernemer van een centrum waar naast bowlen nog meer sporten worden beoefend. Hij gaf aan: "Van al onze sportieve bezoekers, houden de leden van de bowlingvereniging zich het beste aan alle protocollen!" Dat zijn signalen die we graag ontvangen en daarom zeggen we: Ga zo door!

Meer informatie
Voor meer informatie over de huidige maatregelen omtrent het coronavirus, bekijk onze update van gisteren (29 september 2020): Nieuwe maatregelen van kracht voor de komende drie weken.

Neem contact met op ons voor vragen over bovenstaande of andere zaken. We zijn per e-mail bereikbaar en nemen vervolgens zo snel mogelijk contact op.

Misschien ook interessant...

Uitslagen 1e weekend Nationale Trio League

Op 28 en 29 september zijn de eerste wedstrijden gespeeld in de Nationale Trio Leagues van dit seizoen. In het hele land namen (jeugd)teams het voor de eerste keer tegen elkaar op in de diverse leagues!

Team NL Bowling U18 begint aan nieuwe 'Road to Tilburg'

De Nationale jeugdselectie komt zaterdag 15 augustus voor het eerst weer bij elkaar sinds het bowlen werd lam gelegd door het coronavirus. In Tilburg wordt opnieuw gestart met de voorbereiding op de EK Jeugd in eigen land, later dit seizoen in Dolfijn - The Plays To Be -.

NBF pakt draad weer op met talentontwikkeling

Na twee jaar van lockdowns, wil de NBF in april de draad weer op pakken wat betreft talentontwikkeling. De organisatie daarvan wordt anders ingezet dan voor de coronacrisis. Heb jij het talent en de ambitie om hierin mee te gaan? Meld je dan aan!

Opleidingsaanbod 2022-2023 online

In seizoen 2022-2023 organiseren we weer diverse opleidingen voor onze leden. Zo kun je komend seizoen een opleiding volgen tot trainer of wedstrijdleider.