Update coronavirus: Verder aangescherpte maatregelen tot en met 18 november

donderdag 5 november 2020

Sinds woensdagavond 4 november zijn nieuwe, aangescherpte maatregelen van kracht om het coronavirus een halt toe te roepen. Bowlen blijft mogelijk, zij het in zeer beperkte mate.

Sinds woensdagavond 4 november zijn nieuwe, aangescherpte maatregelen van kracht om het coronavirus een halt toe te roepen. Bowlen blijft mogelijk, zij het in zeer beperkte mate.

Van 4 naar 2, met altijd 1,5e meter afstand
Tijdens een persconferentie van Premier Rutte en Minister De Jonge werden dinsdag 3 november nieuwe maatregelen aangekondigd, voor in ieder geval een periode van twee weken, tot en met 18 november. De voor ons belangrijkste aanpassing is als volgt omschreven op de website van NOC*NSF:

Voor binnensporten geldt voor 18+ een maximum van 2 personen per groepje (exclusief instructeur). En er geldt een maximum van 30 personen per zelfstandige ruimte. Er mogen meer groepjes naast elkaar sporten als:

  • de groepjes minimaal 1,5 meter afstand tot elkaar houden;
  • er een duidelijke afbakening is van de verschillende groepjes;
  • zij niet mengen.
Kinderen en jeugd die vallen onder juniorencompetities zijn uitgezonderd van groepjes van twee en maximaal dertig personen. ?Wanneer er binnen in dezelfde ruimte sporters vanaf 18 jaar samen met jeugd en kinderen sporten dan gelden wel de aantallen van maximaal dertig personen en voor sporters vanaf 18 jaar de anderhalve meter en groepjes van twee personen.

Het was al praktisch onmogelijk in de meeste bowlingcentra om in een groepje van 4 toch 1,5e meter afstand te houden, nu is de toegestane groepsgrootte dus terug gebracht naar 2 personen. Deze personen moeten ook in de spelersruimte 1,5e meter afstand houden, tenzij ze tot hetzelfde huishouden behoren.

Indien mogelijk op een verantwoorde manier: ga trainen!
De meeste verenigingsactiviteiten lagen al stil en daar brengen deze nieuwe maatregelen waarschijnlijk niet veel verandering in. Wel zien we dat diverse bowlingcentra nog open mogen blijven en dat er dus nog steeds individueel gebowld kan worden. Omdat het belangrijk is, juist nu, om in beweging te blijven, willen we je vooral stimuleren om te gaan trainen, niet in de laatste plaats omdat het bowlingcentrum jouw aanwezigheid goed kan gebruiken! Belangrijk hierbij is je te beperken tot het bowlingcentrum bij jou in de buurt, om zo de reisverplaatsingen tot een minimum te beperken.

Is het bowlingcentrum bij jou in de buurt dicht? Reis dan niet het hele land door om toch te kunnen bowlen, maar neem je verantwoordelijkheid. Het is ontzettend balen, maar we doen dat voor de goede zaak.

Vind je bowlen in je eentje saai? Blader dan eens door dit document, misschien vind je er een mooie uitdaging tussen staan om mee aan de slag te gaan. Zo maak je trainen uitdagend en blijf je lekker in beweging.

Heb je vragen over bovenstaande of andere zaken, neem contact met ons op via info@nbfbowlen.nl.

Misschien ook interessant...

Update coronavirus: Groepsgrootte terug naar 4, afstand bewaren blijft van belang

Vanaf donderdag 19 november zijn nieuwe maatregelen van kracht, waarbij we terug gaan naar de situatie als die was vanaf 13 oktober dit jaar. Bowlen blijft beperkt mogelijk, wij moedigen aan daar zeker gebruik van te maken.

Alle centra open, wedstrijden binnen de vereniging toegestaan

Vanaf 5 juni mogen alle bowlingcentra in Nederland weer open! Een moment waar we lang naar uit hebben gekeken. Daarnaast zijn meer versoepelingen die dag ingegaan. Zo is het toegestaan om binnen de eigen vereniging onderlinge wedstrijden te spelen.

We gaan iets nieuws doen! De NBF Christmas Challenge

Samen met official scoringpartner Lanetalk en verschillende bowlingcentra uit het land organiseren we in december de NBF Christmas Challenge! De NBF Christmas Challenge is een coronaproof uitdaging waaraan je kunt deelnemen tijdens jouw uurtje bowlen of training. De uitdaging wordt georganiseerd met behulp van de Lanetalk app. Doe mee en ga er met de hoofdprijs van 250 euro vandoor!

Speelschema Nationale Trio Leagues seizoen 2020-2021

Met het oog op aankomend seizoen publiceren wij vandaag het speelschema voor onze Nationale Trio Leagues. Daarbij houden we, voor zover mogelijk, rekening met het coronavirus.