Update coronavirus: Vanaf 19 mei mogelijk weer binnensport toegestaan

woensdag 12 mei 2021

Dinsdag 11 mei heeft het kabinet aangekondigd dat stap 2 van het openingsplan per woensdag 19 mei ingaat, mits de cijfers rond het coronavirus zich in de goede richting blijven ontwikkelen. Dat betekent dat na lange tijd de binnensportlocaties weer open mogen, met maximaal dertig personen per ruimte.

Dinsdag 11 mei heeft het kabinet aangekondigd dat stap 2 van het openingsplan per woensdag 19 mei ingaat, mits de cijfers rond het coronavirus zich in de goede richting blijven ontwikkelen. Dat betekent dat na lange tijd de binnensportlocaties weer open mogen, met maximaal dertig personen per ruimte.

Een eerste stap in de goede richting
"De mogelijke versoepelingen zijn goed nieuws! Als daar over gesproken wordt, dan gaat het dus de goede kant op met de ontwikkelingen rondom het coronavirus. En dat biedt weer mogelijkheden voor onze sport", aldus Jan Jaap van der Sar, NBF bureaumanager.

Het kabinet plaatste 11 mei nog één voorbehoud voor mogelijke versoepelingen per 19 mei: de cijfers rond het coronavirus moeten zich in de goede richting blijven ontwikkelen de komende dagen. Als dat gebeurt, dan kan er weer gebowld worden. Personen vanaf 18 jaar mogen hierbij in groepen van maximaal twee personen sporten, op anderhalve meter afstand. Groepslessen zijn niet toegestaan, tenzij het gaat om kinderen en jongeren tot en met 17 jaar. Er mogen geen wedstrijden worden gehouden en publiek is niet welkom.

Er kan dus weer getraind worden, voor jeugd t/m 17 jaar in groepen en voor volwassenen met max. 2 spelers per baan. Zo kan er na een periode van ruim 5 maanden weer voorzichtig gebowld worden om het gevoel terug te krijgen!

Zoals we weten van vorig jaar zijn we daarbij nog altijd afhankelijk van de bowlingcentra en de maatregelen die lokaal worden opgelegd. Wil het bowlingcentrum open voor 30 personen en mág het bowlingcentrum open van de gemeente i.v.m. de horecavoorziening in het pand? Dat zijn de twee vragen waar lokaal antwoord op gezocht moet worden en waarbij wij graag ondersteunen.

Heb je er vragen over, stuur ons dan een mail op info@nbfbowlen.nl en we denken graag mee met de lokale uitdagingen. Ook als je weet wat er in jullie centrum mogelijk is horen we dat graag.

Voor de bestuursleden van de verenigingen: Maandag 31 mei staat overigens een nieuw online verenigingsoverleg op de planning, waarbij de actualiteit rondom de versoepelingen ook besproken wordt.

Misschien ook interessant...

NBF D-Bowlen: Verbetering Nederlands Record

Afgelopen zaterdag werd de 2e speeldag Dovencompetitie in Scheveningen gehouden.
Daarbij werd het Nederlandse record voor 1 game bij trio mannen door ADSV BC Amstelstad verbroken.

Een strike gooien... Kun jij het nog?!

Wanneer we straks weer de baan op mogen, de bowlingschoenen weer aan doen en gaan kijken hoeveel onze vingergaten te groot zijn geworden, dan gaan we met z'n allen weer op zoek naar de perfecte strike.

Nieuw besturingsysteem voor website nbf.bowlen.nl

In verband met diverse ontwikkelingen is de NBF deze week over gegaan op een nieuw besturingssysteem. Dit heeft mogelijk tot gevolg dat bepaalde modules op onze website iets anders werken dan je van ons gewend bent. We hopen op je begrip te kunnen rekenen.

Dag der Kampioenen 2022 van start gegaan

Zaterdag 20 augustus is in Dordrecht de Dag der Kampioenen van start gegaan. Het officieuze slot van de voorgaande seizoen en daarmee direct de aftrap voor een nieuw bowlingseizoen.