Update coronavirus: Tweede stap openingsplan uitgesteld

woensdag 5 mei 2021

Op 1 mei werd bekend dat er nog geen ruimte is voor nieuwe versoepelingen en dat stap 2 van het openingsplan is uitgesteld. Dat betekent dat we langer moeten wachten op de heropening van alle binnensporten.

Op 1 mei werd bekend dat er nog geen ruimte is voor nieuwe versoepelingen en dat stap 2 van het openingsplan is uitgesteld. Dat betekent dat we langer moeten wachten op de heropening van alle binnensporten.

Dinsdag 13 april is een nieuw openingsplan gepresenteerd door demissionair premier Mark Rutte. Dit openingsplan staat symbool voor een nieuwe fase waarin wordt toegewerkt naar meer versoepelingen, ook voor de binnensport.

In afwachting van stap 2
Dinsdag 20 april werd de eerste stap gezet van het openingsplan ingezet. Zo kwam o.a. de avondklok te vervallen en mag je thuis weer 2 mensen ontvangen. Klik hier voor het volledige overzicht van het openingsplan. Voor de bowlingsport was het eerste stipje op de horizon te vinden op dinsdag 11 mei, maar dat is door het besluit van 1 mei alweer uitgesteld.

Momenteel is het wachten tot de situatie in ons land het toelaat om over te gaan op stap 2. Hierover volgt 10 mei een update. Welke voorwaarden dan gelden is op moment van schrijven nog niet bekend. We moeten daarbij o.a. denken aan beperkte groepsgroottes, verschillen per leeftijdscategorie (bv. eerst versoepelingen voor jeugd) en het houden van 1,5e meter afstand tijdens de sportbeoefening.

Vanuit de NBF wordt in samenwerking met collega binnensportbonden constant aandacht gevraagd voor de sport, waarbij we sport vooral als oplossing voor de gezondheidsproblemen aandragen en vragen om ruimere versoepelingen wat betreft de verschillen in leeftijden.

Advies: Ga alvast het gesprek aan!
De ervaring van vorig jaar ;eert ons dat de situatie voor bowlingverenigingen soms best complex is, omdat het ene bowlingcentrum geregistreerd staat als ‘binnensportlocatie' en de andere als ‘horeca'. Deze registratie gebeurt op basis van een SBI-code bij de Kamer van Koophandel. Afhankelijk van de code beslissen sommige gemeenten en/of veiligheidsregio's dat het ene bowlingcentrum wel open mag vanaf x-moment en het andere bowlingcentrum niet.

Het advies aan alle verenigingen is om al in een vroegtijdig stadium, in overleg met de bowlingondernemer, te achterhalen hoe de autoriteiten lokaal het bowlingcentrum inschalen. Vervolgens is het goed om het gesprek aan te gaan, met zowel de ondernemer als de autoriteiten, wat er voor de vereniging mogelijk is op het moment dat binnensportaccommodaties wel open mogen, maar de horeca nog niet. Want dat lijkt de volgende stap.

Zodra er meer bekend is over de vervolgstappen, dan wel via een nieuwe persconferentie of vanuit NOC*NSF, delen wij die informatie op onze coronapagina.

Voor vragen over bovenstaande zaken en/of andere coronagerelateerde zaken, neem contact met ons op via info@nbfbowlen.nl.

Afbeelding: Een overzicht van het huidige openingsplan. Klik voor vergroting.

Misschien ook interessant...