Update coronavirus: Nog geen ruimte voor versoepelingen binnensport

woensdag 24 maart 2021

Dinsdag 23 maart werd tijdens een nieuwe persconferentie duidelijk dat het kabinet momenteel nog geen mogelijkheid ziet om versoepelingen in te voeren voor de binnensport. Dit betekent dat bowlingcentra nog zeker tot 20 april gesloten blijven.

Dinsdag 23 maart werd tijdens een nieuwe persconferentie duidelijk dat het kabinet momenteel nog geen mogelijkheid ziet om versoepelingen in te voeren voor de binnensport. Dit betekent dat bowlingcentra nog zeker tot 20 april gesloten blijven.

Een week voor de geplande persconferentie van demissionair premier Rutte en demissionar minister De Jonge schreef de NBF samen met 30 andere sportbonden een brief waarin het kabinet gevraagd is om meer perspectief voor de binnensport. Lees ook: Binnensport vraagt kabinet en Tweede Kamer om meer perspectief.

Dat perspectief kwam er 23 maart nog niet. Gezien de huidige ontwikkelingen is dat logisch, de volksgezondheid gaat voor. Het gaat ons er vooral om dat wanneer er wél versoepelingen mogelijk zijn, binnensport dat vooraan staat om versoepelingen in door te voeren. De kracht van sport en bewegen wordt steeds meer zichtbaar in de negatieve cijfers die onstaan door het coronavirus als we kijken naar de volksgezondheid. Samen met onze collega's blijven we dan ook aandacht vragen voor de binnensport. Zie ook: Brandbrief van binnensportbonden leidt niet tot versoepelingen (Nu.nl).

Blijf actief
Niet alleen actief bewegen is belangrijk, ook actief verenigen. De bowlingvereniging heeft veel meer waarde dan alleen dat het je aanzet tot beweging. Als lid van de vereniging ontmoet je vrienden en andere bowlingliefhebbers, het biedt een gelegenheid om je zorgen voor even te vergeten, om lekker over die ene gemaakte split te praten aan de bar, in plaats van over het negatieve nieuws te praten.

Verenigingen en hun leden worden al ruim een jaar uitgedaagd om deze sociale interactie online te organiseren. Maar vele verenigingen hebben ook bewezen dat dit kan. Probeer ook de komende periode (online) actief te blijven met elkaar. Zoek elkaar op, organiseer een online borrelavond of quiz, neem eens contact op met andere leden van je vereniging of het bestuur om gewoon eens bij te praten. Dat wordt vast en zeker gewaardeerd!

Benieuwd naar meer inspiratie om in contact te blijven? Lees deze terugblik op het verenigingsoverleg van 19 januari: klik hier.

Misschien ook interessant...

Selectie voor EK dames bekend

Zaterdag 29 februari zijn de zes dames bekend gemaakt die Team NL Bowling gaan vertegenwoordigen tijdens de European Women Championships 2020. Die vinden komende juni plaats in Aalborg, Denemarken.

Verloting 10 Bowltech Probowl bowlingballen dinsdag 10 november!

Deze zomer kondigden we een verloting aan van 10 bowlingballen. Inmiddels is de deadline voor het inzenden van de bonnen verstreken. Dinsdag 10 november maken we de winnaars bekend.

Bowling Nieuwegein nieuwe koploper in NTL Eredivisie

Tijdens speeldag 2 in Tilburg heeft Bowling Nieuwegein in de NTL Eredivisie de koppositie overgenomen van Team Bowltech. Met de maximale 22 punten liepen zij 10 punten in op Team Bowltech, met wie nu 4 punten verschil is opgebouwd.

Brent de Ruiter wint YET stop in Frankrijk

Tijdens de derde stop van de Youth Euro Trophy (YET), de Europese tour voor jeugdtoernooien, heeft international Brent de Ruiter in zijn leeftijdscategorie gewonnen.