Update coronavirus: Landelijk nog geen groen licht voor opening bowlingcentra

vrijdag 22 mei 2020

Na de persconferentie van Premier Rutte 19 mei jl. met betrekking tot het coronavirus is het debat begonnen in de Tweede Kamer. Daarin kwam helaas geen duidelijkheid over de opening van bowlingcentra

Na de persconferentie van Premier Rutte 19 mei jl. met betrekking tot het coronavirus is het debat begonnen in de Tweede Kamer. Daarin kwam helaas geen duidelijkheid over de opening van bowlingcentra.
In de wachtkamer
Helaas is er de afgelopen dagen geen verandering gekomen in het landelijke standpunt om de opening van bowlingcentra pas toe te staan vanaf 1 september 2020. Toch geven we de moed niet op. Het NBF-bestuur heeft dan ook gehoor gegeven aan de oproep van VVD-kamerlid Rudmer Heerema om alle vragen die spelen binnen de sport te verzamelen, zodat hij zo goed mogelijk voorbereid is om vragen aan het kabinet te kunnen stellen.
De NBF heeft diverse vragen ingestuurd, waarvan wij denken dat ze relevant zijn en die onderstrepen dat wij van mening zijn dat bowlen per 1 juni op een verantwoorde manier kan plaatsvinden, in lijn met andere activiteiten die dan weer mogelijk zijn. Hierbij worden we gesteund door NOC*NSF en andere sportbonden. Dit overleg is begin volgende week, dus we zitten nog tot dan in de wachtkamer.
Bowlingbanen expliciet genoemd
Dat is de lijn die de NBF volgt vanuit de sport. Aan de andere kant zetten bowlingondernemers zich ook in voor snellere heropening van de bowlingcentra, gesteund door de Nederlandse Vereniging voor Bowlingondernemers en Koninklijke Horeca Nederland. Dit heeft er o.a. toe geleid dat bowlingcentra woensdag expliciet benoemd zijn in het debat. Bekijk de video van Wybren van Hage, lid van de Tweede Kamer, via onderstaande link.
We leven mee met onze leden en alle bowlingondernemers, die momenteel in grote onzekerheid leven. We moeten echter positief blijven en we blijven ons daarom onverminderd inzetten voor de bowlingsport in de breedste zin.
Gerelateerd artikel:

Misschien ook interessant...

Installeer de update van onze NBF-app

De NBF biedt alle aangesloten leden sinds enkele jaren een app die op de smartphone gebruikt kan worden. De app kan o.a. gebruikt worden om je lidmaatschapspas te tonen tijdens wedstrijden. Zorg dus voor de nieuwste versie op jouw smartphone.

Selectie EK heren bekend gemaakt

Begin juni staan de Europese kampioenschappen op het programma voor de Team NL Bowling heren. Een bijzonder EK, want het team gaat het heen als titelverdediger van het Team Event. Coaches Van den Bogaard en Van den Heuvel hebben deze week de selectie voor het evenement gekozen.

Bowl Easy Heerlen pakt play-off ticket, Team Bowltech de koppositie

Zondag 10 april stond speeldag 6 van de Nationale Trio Leagues op het programma. Inzet was een plek bij de top 4, om zo uitzicht te houden op een mogelijk kampioenschap en weg te blijven van eventuele degradatie.

Team NL Bowling update: Selectie EK heren bekend

Zowel de U18- als de dames- en de herenselecties van Team NL Bowling zijn weer volop in voorbereiding op de komende Europese kampioenschappen in 2022. De selectie voor de EK heren is deze week bekend geworden.