Update coronavirus: Groepsgrootte terug naar 4, afstand bewaren blijft van belang

woensdag 18 november 2020

Vanaf donderdag 19 november zijn nieuwe maatregelen van kracht, waarbij we terug gaan naar de situatie als die was vanaf 13 oktober dit jaar. Bowlen blijft beperkt mogelijk, wij moedigen aan daar zeker gebruik van te maken.

Vanaf donderdag 19 november zijn nieuwe maatregelen van kracht, waarbij we terug gaan naar de situatie als die was vanaf 13 oktober dit jaar. Dat betekent dat de toegestane groepsgrootte terug is naar 4 personen, waarbij de 1,5e meter afstand bewaard moet blijven. Ook in de spelersruimte. Bowlen blijft dus beperkt mogelijk, wij moedigen aan daar zeker gebruik van te maken.

Blijf in beweging!
Het zijn 'mixed signals' die het kabinet verspreid. Bewegen, en dus sport, is ontzettend belangrijk. Toch blijven de beperkingen op sport voorlopig van kracht. Zo is het niet toegestaan om competities en/of toernooien te organiseren, moet ten alle tijden 1,5e meter afstand gehouden worden en moeten we het aantal reisbewegingen blijven beperken.

Omdat de meeste bowlingcentra toch open mogen blijven, biedt ons dat de kans om toch in beweging te blijven door te gaan trainen. Het is goed voor jezelf, je wordt er een betere bowler van én je helpt de bowlingcentra die het ontzettend zwaar hebben. Al is het maar een klein beetje. Bekijk ook deze bijdrage van Hart van Nederland, in gesprek met o.a. NVB-voorzitter Frits van Dijk: hartvannederland.nl/nieuws/2020/bowlingbanen-omvallen-coronacrisis/

Vind je bowlen in je eentje saai? Blader dan eens door dit document, misschien vind je er een mooie uitdaging tussen staan om mee aan de slag te gaan. Zo maak je trainen uitdagend en blijf je lekker in beweging.

Oproep: Neem je verantwoordelijkheid
Wanneer er in het centrum van jouw vereniging inderdaad nog gebowld kan worden, roepen we onze leden op verantwoordelijkheid te nemen in de keuzes die de komende periode gemaakt worden. Beperk het aantal verplaatsingen. Het is bijvoorbeeld niet toegestaan om naar een centrum elders in het land af te reizen waar wel gebowld kan worden, indien jouw centrum dicht blijft. Houd je aan alle geldende maatregelen. Ga daarbij niet opzoek naar de grens van het toelaatbare.

Neem contact op bij vragen
Eerder tijdens deze coronacrisis is al gebleken dat wanneer de NBF een inventarisatie heeft gemaakt van de situatie bij alle bowlingcentra, die achterhaalt is op het moment het gepubliceerd wordt. We vragen daarom alle verenigingen om goed in contact te blijven met de eigen leden. Wel ontvangen we graag bericht van de stand van zaken bij jullie vereniging.

Daarnaast denken we natuurlijk graag mee. Voor vragen en/of opmerkingen zijn wij bereikbaar via info@nbfbowlen.nl. Voorzitters van verenigingen kunnen hun ervaringen delen in MS Teams.

We vertrouwen erop dat onze leden verantwoordelijkheid blijven nemen, zoals dat tot nu toe iedere keer gedaan is.

Kijk voor meer informatie en updates met betrekking tot het coronavirus op http://nbf.bowlen.nl/corona

Misschien ook interessant...

Terug van weggeweest: Dag der Kampioenen

Na twee jaar van afwezigheid, organiseren we van 20 augustus t/m 4 september weer de Dag der Kampioenen! Alle kampioenen van 2020, 2021 en 2022 kunnen zich aanmelden voor hét evenement om het huidige seizoen af te sluiten en het nieuwe seizoen te openen! 

De genomineerden voor Speler van het Jaar zijn bekend

We zijn deze week toe aan een nieuwe categorie bij de NBF Awards: De Speler van het Jaar. Ondanks dat het seizoen vroegtijdig is afgebroken zijn het afgelopen jaar weer veel knappe prestaties geleverd, toernooien gewonnen, grote progressie geboekt en internationale medailles veroverd.


Team NL Bowling update: Selectie EK heren bekend

Zowel de U18- als de dames- en de herenselecties van Team NL Bowling zijn weer volop in voorbereiding op de komende Europese kampioenschappen in 2022. De selectie voor de EK heren is deze week bekend geworden.

Stem op Stinissen als Sportman van het jaar in Rotterdam

Michell Stinissen is genomineerd voor de titel 'Sportman van het jaar' in Rotterdam en jij kan hem aan die titel helpen door hem jouw stem te geven. Stinissen is genomineerd omdat hij met de Team NL Bowling heren EK-goud won deze zomer.