Update coronavirus: geen bowlingactiviteiten mogelijk tot 20 mei

woensdag 22 april 2020

Dinsdagavond 21 april is door de overheid bekend gemaakt dat de huidige maatregelen die betrekking hebben tot het mogelijk beoefenen van de bowlingsport, zijn verlengd tot 20 mei 2020.

Dinsdagavond 21 april is door de overheid bekend gemaakt dat de huidige maatregelen die betrekking hebben tot het mogelijk beoefenen van de bowlingsport, zijn verlengd tot 20 mei 2020.
Verlenging maatregelen
De huidige maatregelen, waarvan bekend was dat zij tot 28 april van kracht zijn, zijn verlengd tot 20 mei 2020. Dit betekent o.a. dat bowlingcentra voorlopig niet open mogen. En dat maakt het niet mogelijk om onze sport weer te gaan beoefenen.
Voorbereiden op ‘1,5 meter bowlen'
Het is een teleurstelling dat er voorlopig nog niet gebowld kan worden. Niet alleen voor alle bowlers, maar ook voor alle verenigingsbesturen die het seizoen leuk en goed willen afsluiten, organisatoren die hun toernooi niet kunnen laten doorgaan en voor de eigenaren van bowlingcentra. We zijn er echter ook van overtuigd dat iedereen die teleurstelling een plek kan geven, met het belang voor de volksgezondheid in het achterhoofd.
Voor ondernemers zijn het niet alleen teleurstellende, maar ook zware tijden. Door de sluiting van de centra komt de branche onder druk te staan. We merken dat onze leden goed doordrongen zijn van dit feit, gezien de goede initiatieven die we al op social media tegenkomen om ook de ondernemers te ondersteunen waar dat kan.
Ook wij leveren daaraan onze bijdrage. In samenwerking met diverse ondernemers en de Nederlandse Vereniging voor Bowlingondernemers (NVB) bereiden we ons voor op het moment dat bowlen wél weer mogelijk is. De NBF en NVB denken na over de impact van de 1,5 meter economie op de bowlingsport. We zien daarin absoluut mogelijkheden. Het is daarbij goed te realiseren, dat geen bowlingcentrum hetzelfde is en bepaalde mogelijkheden niet voor alle centra opgaan.
Brief verenigingen
In het kader van de samenwerking met de NVB en het belang om met ondernemers, verenigingen, leden en de NBF samen sterk te staan, hebben wij vorige week samen met de NVB een brief verspreid onder alle aangesloten verenigingen. We hopen dat alle NBF-leden deze brief, waarin wij oproepen solidair te zijn met de vereniging en het bowlingcentrum, goed ontvangen hebben.
Bondsvergadering
Op 13 juni 2020 staat de NBF Bondsvergadering voor 2020 gepland. Op korte termijn worden alle aangesloten verenigingen geïnformeerd over de voortgang van deze vergadering.
Nederlandse kampioenschappen 2020
Als gevolg van de corona crisis hebben wij onze Nederlandse kampioenschappen 2020 deels verplaatst, deels afgelast. Voor de jeugd en senioren zijn de NK verplaatst naar het einde van augustus, begin september. (Klik hier voor meer informatie)
Ondanks dat we met elkaar positief gestemd mogen zijn over de ontwikkelingen rondom het virus, juist door ieders inspanning, is het op dit moment moeilijk in te schatten of het verantwoord en/of toegestaan is de kampioenschappen tegen die tijd door te laten gaan.
Omdat de kans wel bestaat dat er eind augustus weer gebowld mag en kan worden, vinden we het belangrijk om ook evenementen op de wedstrijdkalender te hebben staan waar we met elkaar naar uit kunnen kijken! Voorlopig blijven de NK 2020 op de wedstrijdkalender staan. Dagelijks volgen we de ontwikkelingen en als na verloop van tijd blijkt dat het toch niet verantwoord is de kampioenschappen te organiseren, dan onderneemt de NBF direct actie!
Goede voorbeelden
Voorlopig blijft het dus onmogelijk om te bowlen. We missen de activiteit en we missen onze bowlingvrienden en –vriendinnen! Het is juist nu belangrijk er als vereniging voor elkaar te zijn. We zijn daarom nieuwsgierig naar mooie voorbeelden uit het land: Hoe men als vereniging met elkaar in contact blijft. Hoe wordt uitgekeken naar de leden die wat extra steun of aandacht kunnen gebruiken in deze moeilijke tijd. Of hoe op creatieve manieren toch de bowlingtechniek onderhouden wordt.
Heb jij zo'n leuk voorbeeld, eventueel ondersteund met een foto of video, deel het op onze social media kanalen of stuur ons een mail.
We wensen iedereen veel sterkte deze periode! #samensterk
Gerelateerde artikelen:

Misschien ook interessant...

Titels verdeeld tijdens NK 50+ scratch

In Nieuwegein zijn zondag 19 januari de eerste nationale titels van het decennium verdeeld tijdens de Nederlandse kampioenschappen 50+ scratch.

Winnaars Bowltech Probowl bowlingballen bekend

Dinsdag 10 november waren we eindelijk in de gelegenheid om op een rustig bondsbureau in Veenendaal de trekking te verrichten van onze bowlingballen actie van deze zomer. De 10 winnaars zijn bekend!

Dag der Kampioenen 2022 van start gegaan

Zaterdag 20 augustus is in Dordrecht de Dag der Kampioenen van start gegaan. Het officieuze slot van de voorgaande seizoen en daarmee direct de aftrap voor een nieuw bowlingseizoen.

Inschrijving NK 2023 geopend!

Vanaf 21 mei t/m 9 juli organiseren we de Nederlandse kampioenschappen voor alle bowlers in Claus Bowling Hoofddorp. Alle informatie is inmiddels online te vinden en ook de inschrijving is geopend.