Update coronavirus: Binnensport per 1 juli toegestaan, alle bowlingcentra open

woensdag 10 juni 2020

Onder voorbehoud dat er de komende weken geen nieuwe piek ontstaat in het aantal coronapatiënten, mogen per 1 juli alle bowlingcentra in Nederland de banen weer openen. Wij zijn daar natuurlijk ontzettend blij mee.

Onder voorbehoud dat er de komende weken geen nieuwe piek ontstaat in het aantal coronapatiënten, mogen per 1 juli alle bowlingcentra in Nederland de banen weer openen. Wij zijn daar natuurlijk ontzettend blij mee.

Succesvolle lobby
Bowlen is per 1 juli in heel het land weer mogelijk. Het resultaat van een wekenlange lobby vanuit de sport aan de ene kant en vanuit de branche aan de andere kant. De inspanningen van de NBF, NVB en NOC*NSF hebben ervoor gezorgd dat het volgende maand weer is toegestaan om te bowlen.

Overleg voorzitters
Maandag 15 juni organiseren we online een overleg met de voorzitters van alle aangesloten verenigingen. Hiervoor hebben alle verenigingen van ons een uitnodiging ontvangen en inmiddels hebben tientallen voorzitters zich aangemeld binnen de online omgeving in Microsoft Teams. NBF-voorzitter Bob Schut gaat maandag het gesprek met hen aan over de huidige stand van zaken en hoe we met elkaar kunnen toewerken naar de opstart van een nieuw seizoen, waarin we weer op een veilige en verantwoorde manier van onze sport kunnen genieten.

Corona webpagina
Alle informatie m.b.t. het coronavirus, maar ook inspiratie voor bowlen in je eentje of wedstrijden binnen de coronamaatregelen, verzamelen we op één webpagina: http://nbf.bowlen.nl/corona. Hier zijn ook visuals te downloaden die kunnen worden ingezet voor de communicatie met leden. Heb jij goede ideeën hoe we met elkaar invulling aan de sport kunnen geven binnen de huidige maatregelen, laat het ons weten per mail.

Blijf voorzichtig!
Inmiddels hebben verspreid over het land enkele tientallen bowlingcentra goedkeuring van de lokale overheden gekregen om de banen weer te openen. Geweldig nieuws voor die betreffende ondernemers en natuurlijk de bowlers in de buurt.

We weten dat veel van onze leden staan te springen om weer te bowlen. We vertrouwen op de inspanningen van de ondernemers om een veilige omgeving te hebben gecreëerd, dus ga vooral die baan weer op! Blijf wel voorzichtig. Hoe lager het aantal coronapatiënten, hoe groter de kans dat we ons seizoen in september goed kunnen organiseren.

Blijf daarom het aantal verplaatsingen beperken en organiseer ook geen wedstrijden tot 1 september. Is de bowling bij jou in de buurt nog niet geopend, dan vragen we je nog een paar weken geduld op te brengen. Vanaf 1 juli kan ook jij de baan weer op!

We kijken uit naar het moment dat al onze aangesloten bowlers in hun eigen centrum de baan weer op kunnen! Blijf gezond, houd rekening met elkaar en tot snel op de banen.

Misschien ook interessant...